Prima pagină » Local » Primăria anunță achiziționarea a 14 noi parcometre în valoare de 500.000 de lei

Primăria anunță achiziționarea a 14 noi parcometre în valoare de 500.000 de lei

25 mart. 2022, 00:01,
Livia Zăbrăuțanu, în Local

Primăria Municipiului Iași anunță achiziționarea și montarea a 14 noi parcometre în valoare de 500.000 de lei pentru parcările publice.

În urma achiziționării parcometrelor din anul 2018, conducerea orașului Iași a ajuns la concluzia că amplasarea acestora și în alte puncte din municipiu ar veni în ajutorul șoferilor. Astfel, noile parcometre vor permitea realizarea plăților atât cu monede și bancnote, cât și prin intermediul cardului. Acestea vin în continuarea diferitelor sisteme de achitat și monitorizat parcările dezvoltate în Iași în ultimii ani.

 un parcometru 

Parcometrele vor permite plata cu monede, bancnote sau card, vor avea display, tastatură, modem pentru comunicații, precum și un sistem de alimentare format din panou solar și baterii care vor asigura funcționarea autonomă

Mihai Chirica, despre achiziția pentru parcări: ,,Parcometrele vor fi integrate într-o platformă de administrare cu acces local și la distanță!”

 o parcare 

Acest proiect a venit și în ajutorul autorităților locale, ca o completare a sistemului prin care șoferii puteau verifica ce restanțe au de plătit la bugetul local

Parcările din Iași necesită modernizări, iar consilierii locali au hotărât amplasarea a noi parcometre care să faciliteze condiții rapide pentru șoferii din Iași. Astfel de parcometre sunt amplasate deja în parcările publice de pe strada Agatha Bârsescu, Hala Centrală, Cinema Victoria, Casa de Cultură a Studenților, Ambulatoriul Spitalului „Sf. Spiridon” (Policlinica Mare) și bulevardul Socola, numărul scăzut al acestora indicând o mai mare necesitate pentru amplasarea lor în tot orașul. Astfel un număr de 14 noi parcometre va fi achiziționat în urma unei licitații plasate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), prevederea bugetară atingând pragul de 500.000 de lei.

,,Pregătim achiziționarea și montarea unui nou lot de parcometre în parcările publice. Ca și celelalte 20 deja existente în oraș, acestea vor permite plata cu monede, bancnote sau card, vor avea display, tastatură, modem pentru comunicații, precum și un sistem de alimentare format din panou solar și baterii care vor asigura funcționarea autonomă. Parcometrele vor fi integrate într-o platformă de administrare cu acces local și la distanță, prin care se va face setarea parametrilor, monitorizarea stării tehnice și a tranzacțiilor”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Astfel, în urma demersurilor realizate, cele 14 parcometre vor fi montate în zona centrală și pe marile bulevarde care permit parcarea longitudinală, precum Alexandru cel Bun.

sedinta a consiliului local

Consiliul Local Iași a aprobat proiectul de achiziție a celor 14 parcometre

Sisteme de verificare prin SMS și parcometre în valoare de 500.000 de lei la Iași

Mihai Chirica la o conferinta de presa

Mihai Chirica afirmă că achiziționarea parcometrelor este o investiție prețioasă pentru or

În 2018, Primăria Iași lansa licitația pentru primele parcometre din oraș, ofertanții din acel moment fiind reprezentați de către Histria International SRL și SLX Super Lux Technologies SRL, ambele din București. Prevederea bugetară stabilită de municipalitate în acel moment era de 411.764 lei, fără TVA.

În aceeași direcție, în urmă cu doar un an, primăria a pus la punct sistemul de notificare a locurilor de parcare disponibile în municipiul Iași, astfel, conducătorii auto puteau economisi timp, îndreptându-se direct spre spațiile libere pentru aceștia.

Acest proiect a venit și în ajutorul autorităților locale, ca o completare a sistemului prin care șoferii puteau verifica ce restanțe au de plătit la bugetul local. Sistemul prin SMS pentru locurile de parcare din Iași emitea conducătorilor auto sumele exacte pe care trebuie să le achite, fiind totodată identificate locurile de parcare pe care de multe ori ieșenii le declară drept reședință, asemănător conceptului parcometrelor în valoare de 500.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *