Prima pagină » Local » Primar bătut de un alegător la Iași! A ajuns de urgență la spital (Exclusiv)
Primar bătut de un alegător la Iași! A ajuns de urgență la spital (Exclusiv)

Primar bătut de un alegător la Iași! A ajuns de urgență la spital (Exclusiv)

19 iun. 2020, 21:36,
în Local

Primar bătut de un alegător la Iași. Scene de groază s-au petrecut astăzi în curtea primarului din localitatea ieșeană Țibana. Un localnic revoltat de faptul faptul că gospodăria i-ar fi fost inundată din cauza unor lucrări efectuate la rețeaua de apă s-a deplasat la locuința primarului. Gheorghe Rotaru curăța zona din fața casei când localnicul și-a descărcat furia fără milă. Bărbatul a încasat numeroase lovituri. De asemenea, telefonul acestuia a fost spart. Primarul localității Țibana a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe  pentru a i se acorda îngrijirile medicale necesare. Autoritățile fac cercetări pentru distrugere, amenințare și lovire. Medicii au stabilit ca acesta are o contuzie toraco-abdominala si a fost dirijat la Neurochirurgie.

Scene de groază şi în alte localităţi ieşene

Din nefericire astfel de cazuri au fost semnalate de-a lungul timpului si in alte localitati iesene.  În localitatea Glodenii Gândului din comună Țibănești a avut loc un incident șocant între primar și mai mulți cetățeni din zonă. În urma unui incendiu violent, o locuință din sat a luat foc, iar oamenii au chemat de urgență autoritățile. Printre cei care au ajuns la față locului s-a aflat și Aurica Cobuz, primarul comunei ieșene.

Până la apariția pompierilor, oamenii au încercat ei să stingă focul. Cu toate acestea, situația a degenerat. Scandalul a plecat însă de la intervenția târzie a pompierilor voluntari din comună Țibănești. Deși incendiul a izbucnit după ora 19.00, cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună au ajuns după mai bine de o ora. Asta a inflamat foarte mult spiritele celor din jur, iar oamenii i-au bătut obrazul primarului Aurica Cobuz.

Pentru că situația a degenerat, iar lumea îi reproșa faptul că nu are grijă de comună, Aurica Cobuz a devenit recalcitrantă. Între ea și un localnic a avut loc un schimb dur de replici, primarul punându-i mâna în gât și îmbrâncindu-l pe bărbat.

La față locului a ajuns și un echipaj al Jandarmeriei, forțele de ordine fiind nevoite să o calmeze pe Aurica Cobuz și să ia măsuri. Nu este pentru prima oară când primarul din comună Țibănești are astfel de ieșiri față de oamenii din localitatea pe care o păstorește. Lumea din comună a ajuns să fie tot mai nemulțumită de activitatea acesteia, iar incidentul de aseară stă mărturie pentru modul cum a ajuns această să fie percepută de localnici. Click aici pentru a viziona imaginile

Un primar scandalagiu a încălcat legea electorală. A ieșit scandal

Încălcare flagrantă a legii electorale într-o comună din județul Iași. Deși a fost reclamată la Biroul Electoral Central pentru mesaje antisemite, Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, recidivează. În ziua votului pentru alegerile prezidențiale, nu mai este permisă campania electorală. Toate materialele cu însemnele candidaților trebuiau strânse. Cu toate acestea, în toate satele din comuna Țibănești, primarul Aurica Cobuz a dispus aseară montarea de bannere electorale. Aceasta urmează să fie reclamată la Biroul Electoral Județean.

Culmea, cel care ar trebui să o amendeze pe primărița de la Țibănești este tocmai soțul ei, fostul comandant al Centrului Zonal Iași. Cezar Cobuz ocupă în prezent, după pensionare funcția de șef al Poliției locale din comună. Practic, el ar trebui să se ocupe de respectarea legii în localitatea sa, însă nu a făcut nimic în acest sens.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *