Prima pagină » Sport » Prima victorie acasă în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași! Meci dificil cu CSM Galați

Prima victorie acasă în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași! Meci dificil cu CSM Galați

16 mai 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Sport

Prima victorie acasă  în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași, într-un meci disputat la finalul săptămânii trecute. Echipa de rugby a Iașului a învins, în etapa a 4-a, Grupa B, a Ligii Naționale de Rugby, pe CSM Galați, cu scorul de 26 la 23 (19-20 la pauză)

După victoria lejeră de la Bârlad, de săptămâna trecută, rugbiștii ieșeni au revenit la Iași cu dorința primei victorii și pe teren propriu, sâmbătă disputând meciul din etapa a 4-a a Ligii Naționale de Rugby, pe stadionul Tepro, cu echipa CSM Galați. După un meci de luptă, cu răsturnări de scor, echipa ieșeană s-a impus la o diferență de trei puncte, reușind să înscrie patru eseuri. Meciul a fost câștigat cu greu, după un joc cu multe greșeli individuale din partea ieșenilor.

Victorie în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași

Prima repriză a fost una foarte disputată, dar cu multe greșeli individuale de-o parte și de alta, care au făcut ca avantajul pe tabela de marcaj să se schimbe de la o echipă la alta foarte dinamic. După ce oaspeții au culcat balonul în terenul de țintă prin Dănilă, eseul fiind transformat de Onofrei (0−7), Matveev, fundașul ieșean, a punctat și el printr-un eseu, din păcate netransformat (5−7).

Până la pauză, pe seama gafelor individuale și a încercărilor individuale de pătrundere, nereușite, scorul a evoluat astfel: 5-10, prin transformarea unei lovituri de pedeapsă a uverturii gălățene Onofrei; 12-10, prin eseul reușit de mijlocașul ieșean Vaman, care a reușit și transformarea; 12-17, prin încercarea centrului gălățean Partenie, transformată de același Onofrei; 19-17, prin eseul realizat de Matveev, transformat de Vaman; 19-20, prin transformarea unei lovituri de pedeapsă de către același Onofrei.

Joc strâns pe stadionul Tepro din municipiul Iași

Repriza a II-a a fost una mai bună pentru ambele echipe, cu un plus pentru Politehnica Iași, care a reușit o apărare mai bună ca în prima repriză, rezervele, care au intrat pe teren, reușind să încline balanța. Astfel, după ce gălățenii și-au mărit avantajul la patru puncte (19-23), printr-o nouă lovitură de pedeapsă transformată de către același Onofrei, tânărul mijlocaș ieșean Husdup, care l-a înlocuit pe Vaman, a reușit un eseu frumos, în urma unui frumos sprint, de pe margine spre terenul de țintă, lângă buturi, eseu transformat de Ignea (26-23). Cu tot efortul gălățenilor, apărarea ieșeană nu a mai greșit, astfel că rezultatul s-a păstrat până la final, chiar dacă ieșenii, dacă forțau, puteau să mai marcheze un eseu, care le-ar fi adus și punctul bonus.

Ieșenii se deplasează în București pentru etapa următoare

A fost o victorie muncită, care oferă speranțe pentru un joc mai bun la București sâmbăta viitoare, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, unde Politehnica va întâlni pe RC Grivița, care etapa aceasta a stat. Echipa ieșeană, pregătită de Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a jucat în următoarea formulă – linia I: Dinu (’59 Matei), Popovici (’46 Goncear), Platon (’62 Vieru-Găină); linia a II-a: Vasilache, Fânariu; linia a III-a; Giușcă (’75 Bișoc), Arariței, P. Chiriac; mijlocași: Vaman (’56 Husdup), Michiduță (cpt., ’51 Ignea); linia de trei sferturi: Nicuță (’79 Platon), Curcan, Neagu, M. Chiriac (’46 Bălan); fundaș: Matveev. Omul meciului a fost declarat Dumitru Husdup. Jocul cu gălățenii a fost arbitrat de Cristian Șerban, în vreme ce arbitrii asistenți au fost Răzvan Ștefan și Victor Ionuță (toți din București). Observator a fost Bogdan Budușteanu. A fist astfel prima victorie în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași.

 

poze de Dan Mihai Grigoraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024