Prima pagină » Actualitate » Prima reacție a premierului interimar Florin Cîțu, după izbucnirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești: „Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete!”

Prima reacție a premierului interimar Florin Cîțu, după izbucnirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești: „Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete!”

11 nov. 2021, 09:50,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Prim-ministrul interimar al României, Florin Vasile Cîțu, a avut o primă reacție după producerea incendiului de astăzi, 11 noiembrie 2021, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, în urma căruia două persoane au decedat.

Președintele Partidului Național Liberal susține că astfel de evenimente nefericite nu trebuie să se mai repete. De asemenea, Cîțu afirmă că sistemul medical este suprasolicitat din cauza valului patru, iar singura soluție este vaccinarea împotriva noului coronavirus.

”Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport COVID-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați.

Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, este prima reacție a premierului interimar Florin Cîțu, postată pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

Cseke Attila, ministrul Sănătății, a menționat că incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești izbuncnit în dimineața zilei de astăzi, 11 noiembrie 2021, a fost lichidat rapid. De asemenea, oficialul susține faptul că întreg sistemul sanitar din România este foarte solicitat.
Bilanțul deceselor a ajuns la 2, iar o infirmieră care a încercat să salveze viața pacienților internați la secția Covid-19 a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului. De precizat faptul că 18 pacienți au fost evacuați de urgență din unitatea medicală, după ce s-a activat planul roșu de intervenție.
„Eveniment nedorit care a avut loc după ora 4, s-a activat plan roșu de intervenție, inclusiv din Prahova. Focul a fost stins foarte repede, dar din păcate două persoane au decedat, urmează evident că o anchetă care va fi și de altă natură să stabilească motivele și cauzele. 15 pacienți au fost transmiși la SJ Ploiești pentru a fi evaluați. Infirmiera care era în salon respectiv este transferată la Floreasca având arsuri. Vedem după evaluare, evident va fi internată și tratată la Ploiești. Nu există informații cu privire la probleme legate de oxigen, ancheta penală va stabili că în celelalte cazuri. Vorbim de o secție renovată care avea și autorizație de la ISU, dar informația trebuie verificată. Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, saturat”, a adăugat Cseke Attila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *