Prima pagină » National » Prima reacție a PNL după ce premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Prima reacție a PNL după ce premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat

Prima reacție a PNL după ce premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat

18 ian. 2022, 15:02,
în National

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a vorbit despre presupusa teză de doctorat plagiată de către premierul Nicolae Ciucă. Liberalii menționează faptul că premierul le-a dat asigurări că teza de doctorat nu este plagiată și că nimeni din partid nu i-a cerut demisia acestuia.

Pe de altă parte, întregul scandal a izbunit după de jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit faptul că premierul şi-ar fi plagiat teza într-o proporţie destul de mare. Premierul a infirmat în mod oficial acuzațiile.

PNL are o primă reacție după ce premierul Nicolae Ciucă este acuzat că și-a plagiat teza de doctorat

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a emis un punct de vedere ofical prin care menţionează faptul că premierul Nicolae Ciucă a infirmat faptu că și-a plagiat teza de doctorat. De altfel, premierul a menţionat faptul că lucrarea se află la dispoziția autorităților pentru a fi verificată. Stroe a menționat faptul că niciun liberal nu i-a cerut demisia premierului:

„Dansul considera că teza dansului de doctorat este una legitimă, ba mai mult decât atât, se bazează pe experienţe personale din misiunile din care a făcut parte, dl premier Ciuca şi-a afirmat totală disponibilitate şi deschidere în a trimite această teză să fie verificată de Comisia de Etică şi toate comisiile abilitate să verifice tezele de doctorat.

A fost prezent online ( la şedinţă), ne-a transmis ideile pe care le-a avansat şi presei. A lămurit activul de partid că nu are niciun fel de problema în acest subiect.

Verdicte, verificări şi concluzii pot pune cei care sunt în măsură a verifica, zona academică, comisia de etică, academia militară sau cei care verifica. Nu membrii de partid şi nici opinia publică până la urmă. Nu, nu, exclus aşa ceva (să i se ceară demisia). A fost un pasaj de două minute în care dl Ciuca a transmis transparent partidului ce a transmis şi presei.

Eu cred că e prematur să avansăm un scenariu, atâta timp cât exista o comisie din zona academică care va verifica, evident, teza de doctorat a premierului, după aceea am putea face aprecieri. Până atunci să îi lăsăm pe cei competenţi şi cu expertiza în domeniu să facă acest lucru”, a zis

Nicolae Ciucă este acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat

Marți a apărut în presă informația precum că Nicolae Ciucă, actualul premier la țării, și-ar fi plagiat teza de doctorat. Emilia Șercan, cea care a dezvăluit acest lucru, susține faptul că zeci de pagini au fost inspirate din alte două teze de doctorat publicate anterior:

”Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată. Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului. Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă.”, a sesizat jurnalista.

Totuși, premierul Nicolae Ciucă infirmă acest lucru susținând că teza lui de doctorat este publică și poate fi consultată de către oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *