ÎCCJ a dispus, vineri, încetarea procesului penal pentru infracţiunea de trafic de influenţă de care era acuzat Mircea Ionuț Costea, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie, dar l-a condamnat pe cumnatul lui Mircea Geoană la 6 ani de închisoare pentru infracțiunea de luare de mită.
Într-o primă reacție, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține că hotărârile judecătorești trebuie respectate, iar el și soția lui vor fi alături de nepoții lor, în aceste momente grele.
„Chiar și în momente complicate, valorile democratice trebuie să primeze. Fără excepție, deciziile judecătorești trebuie respectate și duse la îndeplinire. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru deciziile luate.
Eu și Mihaela vom continua să fim alături de nepoții noștri și să le oferim sprijinul de care au nevoie în aceste momente grele”, a spus Mircea Geoană.
Ionuţ Costea a fost dat în urmărire, după ce nu s-a predat şi nici nu a fost găsit la domiciliu
Ionuț Costea, cumnatul adjunctului secretarului general NATO Mircea Geoană, a fost vineri dat în urmărire națională de Poliția Română după ce nu a fost găsit la domiciliu.
Trebuie să ispășească o pedeapsă de 6 ani de închisoare după sentința de vineri din dosarul în care și fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța.
Ionuț Costea e fratele soției lui Mircea Geoană. Costea a fost vicepreședinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dar și președinte al EximBank.
„Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucuresti a emis la data de 26.05.2023 un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma complicităţii”, este anunţul postat pe site-ul Poliţiei Române, la rubrica ”Persoane urmărite”, potrivit news.ro.
Cumnatul lui Mircea Geoană, condamnat la 6 ani de închisoare
Cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, pentru infracţiunea de trafic de influenţă intervenind prescripţia, ceea ce a determinat încetarea procesului penal.
” În baza art. 396 alin. (1) rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) din Codul de procedură penală, dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de trafic de influenţă prev. de art. 291 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale, conform art. 154 lit. c) din Codul penal. Reduce cuantumul pedepsei pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită, prev. de art. 48 rap. la art. 289 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 6 ?i art. 7 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 din Codul penal, de la 7 ani închisoare la 6 ani închisoare”, a stabilit instanţa, pedeapsa iniţială fiind de 7 ani de închisoare.
Inainte sa va uitati in gura lu asta vizionati pe youtube cum ia spaga cu titlu de donatie pentru campania lui electorala la prezidentiale in schimbul promisiunii unul loc in parlament, unii dintre noi stim bine ce a facut ”mihaela dragostea mea ” de fapt in piscina lui S.O. Vintu si la ce sa referit Basescu cind la intrebat daca sa simtit bine aseara in piscina la care prostanacul albise si se ingalbenise , ei da, a fost cu ”finalizare”
Cine mai asculta ce spune turnatorul Petrov?Nu aunci a furat alegerile Petrov,de asta n-a spus nimic?Astea sunt mai importante,furturile facute de un asa zis presedinte de tara…
turnatorul Basescu de unde stia de piscina,n-a fost si el pe acolo?
Pai tocmai ca petrov asta a fost ofiter de securitate si cunostea trucurile si jmenurile , nu nu a fost in piscina si el dar a avut acces la inregistrari , doar pe alea nevinovate de la intrare le-a facut publice , ajuns presedinte petrov al nostru a eradicat, ras si sters tot trecutul lui si toate dosarele au ramas goale . vedeti dosarul ”Flota” din care a ramas doar copertile , asa a devenit alb ca zapada ofiterul de rang inalt petrov ala de a incendiat total in 1981 nava Arges in portul Rouen pentru a distruge probele de contrabanda pentru care era retinuta in port si pe care urma un control fortat al mascatilor si garzilor franceze , atunci au ars din cauza lui 38 de nave cu toata incarcatura in port