Prima pagină » Actualitate » Prima reacție a lui Marcel Ciolacu, după ce a fost ales președinte al Camerei Deputaților
Prima reacție a lui Marcel Ciolacu, după ce a fost ales președinte al Camerei Deputaților

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu, după ce a fost ales președinte al Camerei Deputaților

23 nov. 2021, 13:00,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Președintele Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, a fost ales președinte al Camerei Deputaților astăzi, 23 noiembrie 2021. Astfel, a transmis primul său mesaj după ocuparea funcției. Oficialul a explicat că se va asigura că vor fi îndeplinite măsurile prevăzute în programul de guvernare al coaliției formată din Partidul Social Democrat – Partidul Național Liberal – Uniunea Democrată Maghiară din România.

”Ca președinte al Camerei Deputaților, mă voi asigura că atât măsurile sociale și economice pentru care PSD și-a asumat guvernarea vor deveni cât mai repede realitate, cât și că programul de guvernare va fi susținut în Parlament și respectat întocmai!”, scrie Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost ales astăzi președinte al Camerei Deputaților. Câți parlamentari l-au votat

Deputatul Marcel Ciolacu a primit marți nu mai puțin de 217 voturi ”pentru”, 77 voturi ”contra”, iar contracandidata sa Cristina Prună a primit 77 voturi ”pentru”, 217 ”contra”.

Reamintim faptul că în total au fost 299 de voturi total exprimate, din care cinci au fost anulate.

Marcel Ciolacu a fost ales noul președinte al Camerei Deputaților și membru al Biroului Permanent, pe care-l și conduce. După aflarea veștii, Sorin Grindeanu s-a ridicat de pe scaunul pe care era așezat și i-a spus lui Ciolacu să vină să-și ocupe locul

”Domnule președinte, vă invit să vă luați locul”, i-a spus Sorin Grindeanu lui Marcel Ciolacu, după ce a câștigat șefia Camerei Deputaților.

Președintele social – democraților a anunțat demisii din Biroul Permanent. Printre aceștia se enumără: Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Daniel Suciu, Marius Budăi.

„Luăm act de demisiile din aceste funcții în Biroul Permanent al Camerei Deputaților” a spus Marcel Ciolacu. Cei menționați vor merge în viitorul Guvern condus de Nicolae Ciucă.

Anca Dragu a fost revocată din funcția de șef al Senatului

Reamintim faptul că Anca Dragu a fost revocată astăzi, 23 noiembrie 2021, din funcția de președinte al Senatului, a anunțat Lucian Romașcanu. Propunerea de revocare a fost votată de circa 82 de senatori.

Anca Dragu a declarat de la tribuna Senatului că în Constituţia României este prevăzută în mod expres stabilitatea funcţiilor de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a evita abuzuri.

„Constituţia, decizii ale CCR şi chiar practica democratică arată clar că acest demers de înlăturare a preşedintelui Senatului din funcţie este nejustificat. Ceea ce se întâmplă astăzi este un abuz de putere şi o tentativă de a acapara total o instituţie a statului român, un fenomen numit tirania majorităţii. Preşedintele Senatului nu are puterea de a forma sau de a da jos guverne, nici de a transforma simple propuneri în legi, are însă rolul de a semnala derapajele din Parlament, şi cel mai important, poate sesiza CCR cu privire la legile asupra cărora există suspiciuni de neconstituţioalitate”, a mai spus Dragu.

Mai mult decât atât, aceasta a anunţat că Uniunea Salvați România va ataca la Curtea Constituțională a României această revocare din funcţie.

„Vă anunţ că revocarea preşedintelui Senatului va constitui subiectul unei sesizări la Curtea Constituţională”, a afirmat Anca Dragu.

În locul Ancăi Dragu, Florin Cîțu este susținut la șefia Senatului de PSD, PNL și UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *