Prima pagină » Actualitate » Prima reacţie a lui Lucian Bode, ministrul de Interne, după ce un poliţist a făcut cerere să primească porc de Crăciun: „La MAI nu aprobăm glume”
Prima reacţie a lui Lucian Bode, ministrul de Interne, după ce un poliţist a făcut cerere să primească porc de Crăciun: „La MAI nu aprobăm glume”

Prima reacţie a lui Lucian Bode, ministrul de Interne, după ce un poliţist a făcut cerere să primească porc de Crăciun: „La MAI nu aprobăm glume”

26 nov. 2021, 12:58,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a reacţionat dur astăzi, 26 noiembrie 2021, după ce a fost informat de cererea unui agent de Poliţie din Giurgiu de a fi recompensat cu un porc de Crăciun. Oficialul susţine că o astfel de acţiune a unor nefericiţi rămâne în categoria „şi poliţiştii au umor”.

„Poliţiştii au umor. Am văzut şi eu această cerere (…) În aceste momente, în care structurile MAI sunt în prima linie în ceea ce priveşte lupta cu pandemia şi acţionăm cu peste 25.000 de efective în fiecare zi, când acţiunile noastre pe linia combaterii infracţionalităţii dau rezultate, o astfel de acţiune a unor nefericiţi, să spun aşa, rămâne în categoria şi poliţiştii au umor (…) La MAI nu aprobăm glume”, a spus Lucian Bode, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor cu ocazia preluării mandatului de către noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Un agent de poliţie din Giurgiu a făcut cerere să primească porc de Crăciun. Acesta a fost păcălit de colegi

Presa locală a relatat o întâmplare amuzantă din Giurgiu. Un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Giurgiu a cerut superiorilor să primească un porc de 160 kg de Crăciun, el fiind păcălit de un coleg. Agentului i s-a spus faptul că şefii instituţiei sunt obligaţi prin lege să îl recompenseze cu un porc, iar greutatea animalului este stabilită în funcţie de vechimea să în Poliţie.

„Am onoarea să vă expun următoarele: vă rog să aprobaţi repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanţei nr.114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul rutier Giurgiu, aş dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Faţă de cele expuse, rog dispuneţi”, a scris poliţistul într-un raport datat 19.11.2021 şi adresat şefului Serviciului Rutier Giurgiu.

Ce au transmis reprezentanții IPJ Giurgiu

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au transmis că s-au dispus o serie de verificări în cazul polițistului care a făcut cerere pentru a fi recompensat cu un porc.

„Având în vedere apariția în spațiul public a unui raport întocmit de către un agent de poliție din cadrul IPJ Giurgiu, vă comunicăm faptul că au fost dispuse verificări cu privire la aceste aspecte, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale. Totodată, facem precizarea ca nu există nicio prevedere legală în acest sens”, se arată într-o informare a IPJ Giurgiu.

Lucian Bode a preluat mandatul la Ministerul de Interne

Lucian Bode a preluat mandatul pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne (MAI), după ce a fost interimar câteva luni la Ministerul Justiției, iar astăzi, 26 noiembrie 2021, i-a predat portofoliul lui Cătălin Predoiu.

„Am vorbit despre asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii în sistem prin limitarea drastică a împuterniciţilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere. L-am numit eu atunci şi îl numesc şi acum un mecanism toxic care a perpetuat neîncrederea în actul managerial şi a expus mult sistemul unor vulnerabilităţi. Vă informez că în Ministerul Afacerilor Interne sunt în acest moment 13.123 de funcţii de conducere. Din acestea, la începutul anului, 4.000 erau vacante, 2.800 erau împuterniciţi. În acest moment, sunt în desfăşurare 3.000 de concursuri pentru ocuparea funcţiilor de conducere – 1.300 dintre acestea fiind finalizate”, a precizat Lucian Bode, la audierea miniștrilor unde a primit aviz pozitiv.

Reamintim faptul că Executivul condus de Nicolae Ciucă a fost învestit ieri, 25 noiembrie 2021, cu nu mai puțin de 318 voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *