Prima pagină » National » Prima reacţie a familiei Luizei Melencu după sentinţa de 30 de ani pentru Gheorghe Dincă

Prima reacţie a familiei Luizei Melencu după sentinţa de 30 de ani pentru Gheorghe Dincă

23 sept. 2022, 21:00,
BZI.ro, în National

Bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, a declarat, vineri seară, la Antena 3, după condamnarea lui Gheorghe Dincă pentru uciderea nepoatei sale că el crede că adevărul e altul.

„Pentru noi această sentință e nesemnificativă(…). Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul în această perioadă, e părerea mea și concluzia pe care am tras-o în toată această perioadă de timp în care am asistat la acest proces, făcătură de proces, mai bine zis.

Dincă tot timpul a fost protejat și menajat. Eu așa descriu”, a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, în direct la emisiunea „Subiectiv”.

Gheorghe Dincă a primit sentinţa în dosarul Caracal

Gheorghe Dincă, „monstrul din Caracal”, acuzat că le-a omorât și apoi incinerat în curtea casei pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a fost condamnat, vineri, la 30 de ani de închisoare cu executare. El a fost găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre.

Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, Dincă ar fi avut de ispășit peste 80 de ani de detenție, practic, închisoare pe viață.

Instanța a decis condamnarea lui Gheoghe Dincă, zis „Popicu” la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

El a fost condamnat și la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

30 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol

Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 15 ani de închisoare pentru viol (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

„Monstrul din Caracal” a primit și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la încă 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 ani închisoare

Instanța a contopit toate aceste pedepse stabilite și a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție.

De asemenea, în baza art. 7 alin. 1 din Legea 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare, instanța dispune prelevarea de probe biologice de la Gheorghe Dincă în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare. Probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obținerea și stocarea profilului genetic al acestuia în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *