Prima pagină » Local » Prima reacție a avocatei Gianina Poroșnicu, după percheziție: ”Nu am nicio calitate procesuală”
Prima reacție a avocatei Gianina Poroșnicu, după percheziție: ”Nu am nicio calitate procesuală”

Prima reacție a avocatei Gianina Poroșnicu, după percheziție: ”Nu am nicio calitate procesuală”

31 iul. 2024, 16:01, 2 ,
BZI.ro, în Local

După două zile de la percheziția din cabinetul avocatei Gianina Poroșnicu, aceasta a facut primele precizări legate de eveniment.

„Pe data de 29 iulie s-au dispus percheziții la sediul cabinetului meu de avocatură și la alte cinci propietăți din Iași de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Aceste percheziții au fost dispuse în baza existenței unui dosar penal, în care eu nu am calitate procesuală. La control mi s-a cerut să predau acte contabile şi am fost întrebată dacă dețin sume mari de bani și arme.

Am cooperat cu organele de anchetă, iar ridicarea documentelor şi a mijloacelor tehnice s-a făcut cu ajutorul meu, oferind codurile de acces.

În ultima perioadă de timp, care durează de vreo doi ani de zile, sunt chemată sau aflu că sunt interceptată în diferite dosare penale, a căror origine o bănuiesc, având la bază declarații ale aceloraşi persoane, reclamații făcute în scop de răzbunare, de şicanare.

Clienții cabinetului meu de avocatură pot fi liniştiți! În viața unui avocat cu expunere publică mare astfel de evenimente devin, din păcate, inevitabile.

Trăim vremuri în care pâra, delațiunea, calomnia, falsificarea adevărului în scopul anihilării unui rival profesional se poartă şi chiar este încurajată.

Cu referire la acuzația de “evaziune fiscală”, sumele care au trecut prin conturile mele au fost întotdeauna autorizate şi făcute prin procuri notariale. Niciun client, fără niciun fel de excepție, nu s-a plâns niciodată de serviciile mele şi nici de faptul că au fost înşelați, prejudiciați, etc.

Atrag atenția publicului şi clienților mei în mod special că o parte a presei din Iaşi prezintă situația în cauză şi, în general, tot ce este legat de persoana mea, nu numai părtinitor, ci chiar răuvoitor, exagerând tendențios anumite lucruri, prezentându-le deformat, acțiuni pe care le fac la comandă sau în scop de intimidare și pentru a primi beneficii financiare pentru pretinsa lor “tăcere”.

Vreau să îmi exprim indignarea că s-a ajuns până aici în România, că actul de justiție să se înfăptuiască de față cu presa de scandal şi de şantaj. Aceasta a fost prima venită la locul percheziției şi sosită odată cu poliția, apoi presa şi jurnaliştii publicațiilor şi televiziunilor serioase.

În cazul unui volum foarte mare de muncă (un circuit de peste 300 de dosare pe an) și administrând mai multe sedii secundare, nu exclud întru totul, posibilitatea unor greşeli în raportările anuale, dar ele nu pot fi decât cel mult minore şi explicabile, în niciun caz dorite de mine.

Datorită încasărilor mari avute pe cabinet, în ultimii ani am fost controlată de ANAF şi mai devreme de cinci ani, precizându-se de către organele fiscale că intru într-o zonă de risc, iar verificările au rol preventiv.

Controale inopinate de la ANAF, de la structurile care se ocupă cu marile averi, reclamații anonime, toate îmi sunt în ultima vreme, din păcate, familiare.

În ceea ce priveşte comunicatul Parchetului Curții de Apel Iaşi, precizez că acesta se limitează la acuzațiile aflate în reclamații.

În această cauză, nu am dat declarație, nu mi-am făcut apărări şi repet, nu am nicio calitate procesuală”, a declarat avocatul Gianina Vera Poroşnicu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *