Prima pagină » Actualitate » Prima reacţia a primarului Dominic Fritz, după ce un bărbat a murit şi fiica acestuia a ajuns la spital. Cei doi se încălzeau la aragaz
Prima reacţia a primarului Dominic Fritz, după ce un bărbat a murit şi fiica acestuia a ajuns la spital. Cei doi se încălzeau la aragaz

Prima reacţia a primarului Dominic Fritz, după ce un bărbat a murit şi fiica acestuia a ajuns la spital. Cei doi se încălzeau la aragaz

28 oct. 2021, 13:35,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a avut o primă reacţie astăzi, 28 octombrie 2021, după ce un bărbat a decedat, iar fiica sa a ajuns la o unitate medicală. Cei doi nu aveau căldura şi se încălzeau la aragaz. Edilul a transmis că nu cunoaşte foarte multe detalii despre cazul timișoreanului.

„Este o veste absolut oribilă. Eu încă nu am primit toate detaliile. Sunt foarte mișcat de acest eveniment și îmi exprim toate condoleanțele pentru familia îndoliată. Este important ca în aceste zile, eu nu știu exact ce s-a întâmplat, dar e important să respectăm toate măsurile de siguranță. Nu vreau să mă pronunț acum asupra acestui caz. Este oribil și tocmai din acest motiv trebuie să avem căldură în Timișoara”, a spus Dominic Fritz.

Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a anunţat, joi, 28 octombrie 2021, faptul că a găsit un furnizor de gaz către Colterm, pentru a se putea relua termoficarea din municipiul Timişoara, însă contractul este valabil doar până la 1 noiembrie 2021. Sistemul centralizat de termoficare va funcţiona la nivel minim.

”Acum câteva minute un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat şi Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea cãldurii şi apei calde în locuinţele timişorenilor şi în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore pânã când acest lucru se va simţi în calorifere. Mulţumesc companiilor implicate, ministrului Energiei, Virgil Popescu, şi tuturor celor care ne ajutã în aceastã crizã. Din pãcate asta este doar o soluţie temporarã. Noul furnizor a acceptat sã semneze acest contract doar pânã luni, 1 noiembrie, ora 7, iar deoarece cantitatea de gaz este limitatã sistemul va funcţiona doar la un nivel minim”, a transmis Dominic Fritz prin intermediul unui comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara.

Un bărbat a murit după ce s-a încălzit la aragaz

În Timișoara, un bărbat, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit fără suflare, iar fiica sa, de 38 de ani, a ajuns inconștientă la spital din cauza intoxicației cu monoxid de carbon. Acest incident nefericit s-a produs după ce mai multe blocuri din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă. Așa că, pentru a se încălzi, cei doi au apelat la aragaz.

”Pacienta, în momentul de față, este stabilă hemodinamic, în curs de de investigație la noi, în urgență. Dacă va fi nevoie să se interneze pe una din secțiile acestui spital, se va interna. Din nefericire, ea este cu sindrom Down și este un pic mai greu cooperantă”, a declarat Dan Ceapă, medic UPU.

De asemenea, la un spital din Timișoara pacienții, printre care și bebeluși, sunt înveliți cu mai multe pături pentru a nu îngheța de frig.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *