Prima pagină » Eveniment-Social » Prima mini fabrică de ciocolată din Iași
Prima mini fabrică de ciocolată din Iași

Prima mini fabrică de ciocolată din Iași

24 iun. 2020, 17:15,
Elena Nicoleta BUJOR în Eveniment-Social

Prima mini fabrică de ciocolată din Iași. Benedicta Drobotă, absolventă a USAMV Iași, antreprenor de succes militează pentru afacerile locale inovative.

Prima mini fabrică de ciocolată din Iași

Prima mini fabrică de ciocolată din Iași a fost inițiată de o absolventă. Benedicta Drobotă, absolventă a USAMV Iași, antreprenor de succes militează pentru afacerile locale inovative, este inițiatoarea primului atelier de ciocolată artizanală din Iași cu ajutorul proiectului Start-up Activator. Aceasta precizează că producția locală trebuie să devină o prioritate pentru România, iar micile afaceri de familie, în special în domeniul agro-alimentar sunt cheia dezvoltării economice a României.

Prima mini fabrică de ciocolată din Iași inițiată de Benedicta Drobotă

Benedicta Drobotă este absolventă a Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași, promoția 2004. Imediat după absolvirea specializării Inginerie economică în agricultură a fost implicată în diferite proiecte de consultanță pentru investiții și cercetare în domeniul agriculturii digitale, iar în prezent coordonează prima afacere, cu ciocolată veritabilă din Iași.

”Am înființat anul acesta, în luna februarie, un atelier de ciocolată artizanală cu ajutorul proiectului Start-up Activator, în Iași. Afacerea am denumit-o după numele copiilor mei, Leonard și Miruna, cei care mă inspiră să aduc pe piață produse de calitate, ei fiind primii care le testează și de la care primesc ok-ul pentru a le introduce în producție”, a povestit Benedicta Drobotă.

Demersurile nu au fost tocmai ușoare, provocările fiind multiple, de la limitările programului de finanțare, birocrația excesivă, obținerea avizelor, la crearea unor produse de calitate la prețuri atrăgătoare, dar în același timp sustenabile pe termen lung. Ceea ce a motivat-o a fost dorința de a reuși și de a elimina prejudecata că în România nu se poate.

”Antreprenoriatul trebuie să fie accesibil tuturor și producția locală trebuie sa devină o prioritate pentru țara noastră”, a mai punctat antreprenorul ieșean.

Maestru al ciocolatei artizanale fără coloranți sau conservanți

Pe lângă mult studiu individual și documentare, Benedicta a urmat și un curs de ciocolatier. ”Avem mai multe sortimente de produse: tablete cu fructe liofilizate și alune caramelizate, praline cu creme proaspete de caramel, fructul pasiunii, mango, vin dar și trufe cu făină de migdale, miere și nucă. Adăugăm permanent sortimente noi de produse pentru a surprinde clienții cu gusturi și arome cât mai interesante. Folosim materie primă de cea mai bună calitate, proaspătă, fără coloranți sau conservanți, astfel încât termenul de valabilitate la sortimentele cu creme este de doar două săptămâni”.

Domeniul agro-alimentar este cheia dezvoltării în România

”Faptul că am ales specializarea Inginerie economică în agricultură m-a determinat să am o gândire atât tehnică cât și economică și acest lucru este foarte important când vrei să deschizi un business. Trebuie să creezi un produs de calitate care să poată fi acceptat de către piață, iar din punct de vedere economic, pentru a stabili un preț care să fie acceptat de către consumator și sustenabil pentru afacere în viitor. Micile afaceri de familie, în special în domeniul agro-alimentar sunt cheia dezvoltării economice a României și încurajez îndreptarea pașilor către acest domeniu pentru că sunt foarte multe oportunități și foarte multe satisfacții”, a mai spus Benedicta Drobotă, absolventă a USAMV Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 noiembrie 2024
26 noiembrie 2024