Universitatea Tehnică din Iași a participat la primul târg on-line al ofertelor academice. Zeci de tineri au fost interesați să afle care este oferta educațională și care sunt posibilitățile de formare oferite de instituție. Pe viitor, Universitatea Tehnică va participa la târguri similare și la nivel internațional
Prima experiență a Universității Tehnice (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași la un târg on-line al ofertelor academice. Zeci de tineri au fost interesați să afle care este oferta educațională și care sunt posibilitățile de formare oferite de Universitatea Tehnică. Asta în domeniile ingineriei și ale arhitecturii, în urma participării la prima ediție virtuală a RIUF – The Romanian International University Fair. Standul TUIAȘI de la Virtual RIUF a fost actualizat cu informații noi, reunite într-un format nou, pregătit pentru interacțiuni multiple și destinat în principal acelor tineri interesați de educație, care doreau să afle mai multe informații despre Universitate, dar și despre avantajele sau dezavantajele studiului la Iași.
„TUIAȘI a ales să vorbească cu elevii din toată țara despre viitorul educației lor”
Acțiunea a fost coordonată de Prorectoratul responsabil cu Relațiile Internaționale de la TUIAȘI, condus de prof. univ. dr. ing. Irina Lungu. În total, la standul virtual au fost prezenți opt reprezentanți ai Universității, care au comunicat cu tinerii în scris sau audio-video pe platformele disponibile on-line: trei studenți, două cadre didactice, consilieri pentru orientarea în carieră, relații internaționale și admitere.
„În această perioadă a distanțării sociale, dar și a conectării și comunicării în medii virtuale, TUIAȘI a ales să vorbească cu elevii din toata țara despre viitorul educației lor. Prin comparație cu vizitele la stand în format fizic, de această dată am constatat cât de individuală și personalizată este fiecare vizită virtuală, cât de diferite sunt nevoile fiecărui elev și cât de curioase sunt demersurile pentru a afla mai mult! Experiența câștigată prin acest eveniment ne întărește convingerea că în mediul virtual este mai clar conturată personalitatea fiecărui participant și concentrarea pe nevoile individuale ne apropie mai mult de centrarea educației pe fiecare elev/student în parte, altfel mai difuz realizată când interacționezi cu un grup”, a menționat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu.
Pe viitor, prorectorul a precizat că Universitatea Tehnică din Iași va participa la târguri similare și la nivel internațional.