Prima pagină » National » Prima declarație a protestatarului reținut de poliţişti: Nu am avut niciun cuțit! Acțiunea îmi aduce aminte de represiunea din 1950 împotriva intelectualilor
Prima declarație a protestatarului reținut de poliţişti: Nu am avut niciun cuțit! Acțiunea îmi aduce aminte de represiunea din 1950 împotriva intelectualilor

Prima declarație a protestatarului reținut de poliţişti: Nu am avut niciun cuțit! Acțiunea îmi aduce aminte de represiunea din 1950 împotriva intelectualilor

22 dec. 2021, 15:05,
BZI.ro, în National

Oamenii legii anunţau, într-un comunicat de presă că au reţinut două persoane care au participat la protestele de marți din fața Parlamentului României. Unul dintre protestatarii reţinuţi a afirmat faptul că a protestat ca un om obişnuit şi că nu a avut niciun cuţit asupra lui. Acesta le-a spus jurnaliştilor că acțiunea poliţiştilor le aduce aminte de represiunile din 1950 împotriva intelectualilor.

Vă aducem aminte faptul că cele două persoane reținute de oamenii legii sunt bănuite de acte de vandalism dar și de forțarea porții de la intrarea în curtea Senatului României.

Protestatarul care a fost reţinut de poliţişti susţine că este nevinovat și că nu avea cuțit la el

Așadar, într-o primă declaraţie făcute pentru jurnalişti, protestatarul în vârstă de 53 de ani care a fost reţinut de oamenii legii susţine că a participat la manifestaţii şi că este nevinovat. Bărbatul a menţionat faptul că nu a avut niciun cuţit la el și că și-a exercitat dreptul garantat de constituție. Bărbatul mai susține că o bună parte dintre români consideră că totul ce se întâmplă în aceste momente, legat de pandemia de COVID-19, este o manipulare publică, asta în condițiile în care oamenii nu neagă existența virusului:

„Nu am avut cuțit la mine. Sunt multe exagerări. Au fost mii de oameni într-un potest și în mișcări de genul acesta nu poți să controlezi ce se întâmplă. Nu a fost niciun sprai. Ne-am exercitat un drept constituțional. Îți îngrădește dreptul de a trăi, de a lucra, acest certificat.

Nu ne-am răzbunat. Am scandat împotriva parlamentarilor. Există oameni care luptă pentru anumite idei. O mare parte din populație consideră o manipulare grosonală ce se întâmplă, însă nu neagă virusul. Îmi aduc aminte de represiunea din 1950 împotriva intelectualilor”, a spus protestatarul reținut, când a ieșit de la Poliție.

Poliţiştii au o altă versiune a celor întâmplate în timpul protestelor de marți împotriva certificatului verde

Pe de altă parte, poliţiştii au emis un comunicat de presă în care anunță versiunea lor asupra protestelor împotriva certificatului verde. Aceștia susţin faptul că cele două persoane se fac vinovate de comiterea mai multor acte de vandalism, dar şi de tulburarea liniştii publice sau violarea sediului profesional:

„În urma protestelor din data de 21 decembrie a.c., când mai mulți protestatari au forțat intrarea în curtea Parlamentului României, s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, violarea sediului profesional, distrugere și portul fără drept de obiecte periculoase.

În urma cercetărilor efectuate, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut doi bărbați, cu vârste de 23 și 52 de ani, iar astăzi urmează să fie prezentați magistraților cu propunere legală. au transmis oamenii legii într-un comunicat dat publicării în această dimineață.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *