Prima pagină » National » Prima declaraţie a Jandarmeriei după protestul din Bucureşti: „Situaţiile vor fi identificate şi protestatarii sancţionaţi”
Prima declaraţie a Jandarmeriei după protestul din Bucureşti: „Situaţiile vor fi identificate şi protestatarii sancţionaţi”

Prima declaraţie a Jandarmeriei după protestul din Bucureşti: „Situaţiile vor fi identificate şi protestatarii sancţionaţi”

21 dec. 2021, 14:52,
BZI.ro, în National

Oficialii Jandarmeriei Române au oferit primele declarații în contextul în care s-au produs mai multe incidente. Vorbim despre faptul că mai mulți protestatari au fost dați cu spray lacriomogene dar și că protestatarii au intrat în curtea Senatului României. Oficialul a declarat că incidentul cu spray-ul s-a produs din cauza faptului că a existat mai multă presiune pe un furtun și că jandarmii nu au dorit să dea in populație cu acesta.

Vă aducem aminte faptul că mii de oameni au protestat împotriva certificatului verde, la București. Totul a culminat cu momentul în care mai multe mașini au fost vandalizate și protestatarii au intrat în curtea Senatului, ulterior fortând intrarea în Parlament,

Ce spun oficialii jandarmeriei despre protestele împotriva certificatului verde

Așadar, unul dintre oficialii jandarmeriei a menționat faptul că protestarii au părăsit curtea Senatului după ce jandarmii le-au cerut acest lucru. De altfel, Jandarmeria Română a precizat faptul că efectuează acțiuni de identificare a celor care au sărit peste garduri și a celor care au vandalizat mașinile:

„Au părăsit curtea Senatului la îndemnarea forţelor de ordine. Cu tot ce s-a întâmplat, împreună cu Poliţia Capitalei desfăşuram acţiuni de verificare şi de amendare a persoanelor care au săvârşit infracţiunile.

Gardurile au fost pentru protecţia participanţilor. Situaţiile vor fi identificate şi protestatarii sancţionaţi. Sunt măsuri luate în dinamică. Uneori nu putem să luăm măsuri pe moment pentru a nu escalada situația”, a transmis reprezentantul Jandarmeriei.

Din greșeală s-a dat drumul la spray-ul lacromogen

Așadar, în continuarea declarațiilor, oficialul a transmis faptul că din cauza presiunii pe un furtun s-a produs incidentul  cu spray-ul lacromogen. Acesta a mai declarat faptul că în timpul protestelor, la fața locului s-au deplasat sute de jandarmi:

Protestatarii care au urcat pe gard au fost opriți. Parte dintre persoanele care au vandalizat masinile au fost identificate. Vă garantez că toate persoanele vor fi verificate. Din greseală s-a dat drumul la spray lacrimogen. Protestarii au fortat intrarea, au spart poarta si au intrat in curtă. Sute de jandarmi erau acolo in momentul în care s-a intâmplat asa ceva. Nu am fost depăsiti absolut deloc. Nu confundati momentul de intrare in curtea Senatului cu faptul că am fost depăsiti. Scopul nostru a fost de a nu folosi forța. a precizat oficialul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *