Prima pagină » Actualitate » Prim-ministrul României, Ludovic Orban, despre vaccinarea anti-Covid-19: „Nu va fi obligatorie!” – VIDEO
Prim-ministrul României, Ludovic Orban, despre vaccinarea anti-Covid-19: „Nu va fi obligatorie!” - VIDEO

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, despre vaccinarea anti-Covid-19: „Nu va fi obligatorie!” – VIDEO

23 nov. 2020, 11:45,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut un anunț de ultimă oră luni, 23 noiembrie 2020. Acesta a transmis faptul că vaccinarea împotriva noului coronavirus nu va fi obligatorie. Oficialul susține că persoanele nu pot fi obligate să se vaccineze, dacă nu cred de cuviință că vor fi imunizați. Însă, va fi prezentă o campanie de informare ce face referire la beneficii.

„Nu putem obliga oamenii să se vaccineze. Vaccinarea va fi opțională, vom face o campanie de informare cu privire la beneficiile vaccinării. Vaccinul poate fi soluția pentru combatarea pandemiei”, a declarat Orban.

Ludovic Orban, explicaţii despre alegerile parlamentare

Prim-ministrul Ludovic Orban a explicat în declarația sa de presă și procedura de vot de la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020. De această dată, Orban s-a referit la persoanele aflate în izolare sau carantină. Șeful PNL dă asigurări că măsurile de carantinare nu vor împiedica exercitarea dreptului de vot.

„Există o oarecare îngrijorare a cetăţenilor cu privire la exercitarea dreptului la vot. În toate localităţile carantinate în data de 6 decembrie cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu vor exista restricţii în privinţa deplasării la secţiile de vot. Toţi cetăţenii care se află în izolare sau carantină îşi vor putea exercita dreptul la vot prin intermediul urnelor mobile”, a declarat Orban.

Conform premierului. procedura se va stabili prin decizie a Biroului Electoral Central, iar dacă vor fi necesare noi reglementări se va interveni de la nivelul Cabinetului.

De asemenea, Ludovic Orban l-a felicitat pe ministrul Aurescu pentru organizarea unui număr suficient de secţii de votare în Diaspora.

„În diasporă am reuşit să obţinem deschiderea unui număr mare de secţii de votare şi va exista posibilitatea exercitării dreptuli de vot. Suntem în discuţii cu autorităţile să permită deplasarea în vederea exercitării dreptului de vot”, a mai explicat Orban.

Înterpelat dacă se aştepată la o prezenţă scăzută de această dată la urne de vot, având în vedere contextul pandemiei cu noul coronavirus, Orban a precizat că îndeamnă cetăţenii să meargă la vot, iar Cabinetul Orban a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă în secţii.

Ludovic Orban, despre starea de alertă

Șeful Partidului Național Liberal Ludovic Orban a transmis luni, 23 noiembrie 2020, un mesaj optimist pentru cetățenii români, menționând că a mai rămas foarte puțin timp până când un vaccin anti-COVID-19 va apărea pe teritoriul statului nostru.

„Soluția este ca oamenii să se protejeze, ca oamenii să evite riscurile de îmbolnăvire, să respecte regulile de protecție sanitară. Nu mai avem mult. Este clar că e în fază finală de avizare cel puțin un vaccin, dacă nu și mai multe vaccinuri”, a spus Orban.

Ludovic Orban, despre redeschiderea școlilor

Ludovic Orban a declarat, de asemenea, că Executivul îşi doreşte neapărat să redeschidă unitățile de învățământ, însă nu oferă un orizont de timp necesar în care acest lucru s-ar putea produce. Premierul invocă „analize serioase” care să arate că riscul de infectare este mic.

„Orice decizie legată de reluarea activităţii şcolare în clase trebuie fundamentată pe argumente în primul rând epidemiologice. Adică apărarea sănătăţii elevilor, a părinţilor lor. Marea majoritatea a tinerilor sunt asimptomatici şi transmit boală mai departe părinţilor şi bunicilor. Sigur că noi am organizat şcoala în clase astfel încât riscul de infectare era mic, dar toate activităţile legate de şcoală au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur că ne dorim să deschidem şcolile, dar acest lucru se poate face doar pe baza unei analize foarte serioase, astfel încât să existe riscuri minime de infectare”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută luni dimineaţă.

Conform unui oficial al Ministerul Educaţiei, elevii ar putea reveni la școlaă după sărbătorile de iarnă, în luna februarie, odată cu începerea semestrului doi al anului școlar. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion. Totul depinde, desigur, de evoluţia situaţiei epidemiologice de pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *