Prima pagină » Razboi în Ucraina » Prigojin, declarații după rebeliune: „Alexander Lukașenko și-a întins mâna și s-a oferit să găsească soluții”
Prigojin, declarații după rebeliune: „Alexander Lukașenko și-a întins mâna și s-a oferit să găsească soluții”

Prigojin, declarații după rebeliune: „Alexander Lukașenko și-a întins mâna și s-a oferit să găsească soluții”

26 iun. 2023, 19:00,
în Razboi în Ucraina

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a lansat un audio luni, susținând că doi factori au jucat în decizia sa de a-și întoarce marșul asupra Moscovei.

Prigojin a spus că vrea să evite vărsarea de sânge a Rusiei și, de asemenea, a spus că marșul a fost o demonstrație de protest și nu intenționează să răstoarne puterea în țară.

„Regretăm că am fost forțați să lovim cu avioane”

Acesta este primul mesaj audio al lui Prigojin de când a anunțat sâmbătă seara că coloana lui se întoarce „pentru a evita vărsarea de sânge”.

„Peste noapte, am mers 780 de kilometri (aproximativ 484 de mile). Două sute de kilometri (aproximativ 125 de mile) au rămas până la Moscova”, a afirmat Prigojin în cel mai recent mesaj audio, în ciuda faptului că forțele sale Wagner nu au ajuns atât de aproape de capitala Rusiei. „Nici un soldat la sol nu a fost ucis.”

„Regretăm că am fost forțați să lovim cu avioane”, a spus el, „… dar aceste avioane au aruncat bombe și au lansat lovituri cu rachete”.

Scopul marșului a fost de a preveni „distrugerea” companiei militare private Wagner

Scopul marșului forțelor sale către Moscova, a susținut el, a fost de a preveni „distrugerea” companiei militare private Wagner și „de a-i aduce în fața justiției pe cei care, prin acțiunile lor neprofesioniste, au făcut un număr imens de greșeli în timpul armatei speciale. Operațiune.”

Prigojin a spus că marșul s-a oprit când detașamentul „a făcut o recunoaștere a zonei și era evident că în acel moment va fi vărsat mult sânge. Am simțit că a demonstra ceea ce urma să facem este suficient”.

„În acest moment, Alexander Lukașenko și-a întins mâna și s-a oferit să găsească soluții pentru activitatea ulterioară a Wagner PMC în jurisdicție legală”, a adăugat el, potrivit CNN.

Lavrov anunță că Rusia investighează dacă serviciile secrete occidentale au fost implicate în rebeliune

Serviciile speciale ruse investighează dacă serviciile de informații occidentale au fost implicate în evenimentele care s-au desfășurat sâmbătă în Rusia, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov în comentarii video pentru Russia Today.

Rusia susține adesea interferență străină în activitățile interne. Lavrov nu a prezentat imediat dovezi sau informații suplimentare ale acelei presupuse anchete.

Cu toate acestea, el a remarcat că ambasadorul SUA în Rusia a semnalat că SUA nu au „nimic de-a face” cu evenimentele.

„Și s-a subliniat în mod special: Statele Unite pornesc din faptul că tot ce se întâmplă este o chestiune internă a Federației Ruse”, a adăugat el într-un videoclip care a fost aparent înregistrat duminică și difuzat luni de postul de radio controlat de stat Russia Today.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *