Prima pagină » Titlurile zilei » „Prietenii lui Moș Crăciun” au adus bucurie în sufletele a 400 de copii din comuna Gropnița. L-au îmbrățișat, i-au cântat colinde, au aplaudat și au plecat bucuroși spre casele lor – GALERIE FOTO / VIDEO

„Prietenii lui Moș Crăciun” au adus bucurie în sufletele a 400 de copii din comuna Gropnița. L-au îmbrățișat, i-au cântat colinde, au aplaudat și au plecat bucuroși spre casele lor – GALERIE FOTO / VIDEO

21 dec. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

În cea mai mare campanie organizată de cotidianul „Bună Ziua Iași”, derulată în parteneriat cu Asociația Culturală Europeană, „Prietenii lui Moș Crăciun” au ajuns în comuna Gropnița, unde astfel de evenimente reprezintă o tradiție deja. Peste 400 de copii de toate vârstele s-au bucurat, cu lacrimi în ochi, că Moș Crăciun a venit și în acest an să le aducă daruri. L-au îmbrățișat, i-au cântat colinde, au recitat poezii și i-au transmis Moșului că îl așteaptă și anul viitor. Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” este la a 17-a ediție

O nouă ediție de neuitat din campania „Prietenii lui Moș Crăciun” s-a derulat ieri, 20 decembrie 2021, în comuna Gropnița, din Iași. Cotidianul „Bună Ziua Iași”, împreună cu Asociația Culturală Europeană, a adus bucurie în sufletele a peste 400 de copii din cele cinci școli din satele Mălăiești, Sângeri, Săveni și Gropnița. Spiridușii lui „Moș Crăciun” le-au împărțit cadouri copiilor care îl așteptau nerăbdători. Vizibil emoționați, unii dintre copiii care l-au așteptat pe cel mai iubit moș l-au primit cum au știut mai bine. L-au îmbrățișat, cu chipurile senine și lipsite de griji, îmbrăcați în straie de sărbătoare, și i-au spus că e cel mai iubit moș.

Cu ochii ațintiți numai spre el, aceștia au vorbit cu Moș Crăciun, au cântat și i-au promis că vor fi cuminți și anul viitor. Prima oprire a Moșului a fost în școala din satul Mălăiești. Moșul i-a primit pe copii în brațele sale și a ascultat fel de fel de poezii și de cântecele. Toți au pregătit câte un moment artistic pentru a-i arăta Moșului cât de cuminți și harnici au fost tot anul și că merită să primească cele mai frumoase cadouri. Fetițe și băieței, îmbrăcați în straie de sărbătoare, în costume tradiționale sau rochițe sclipicioase și luminoase, au așteptat cuminți până ce Moș Crăciun le-a înmânat cadourile. Reacțiile lor după primirea cadourilor sunt greu de descris în cuvinte, iar fericirea lor a fost una de-a dreptul molipsitoare.

Copiii din Gropnița l-au îmbrățișat pe Moș Crăciun, l-au colindat și i-au recitat poezii

Următoarele opriri ale Moșului au fost la școlile și grădinițele din satele Sânge și Săveni, din comuna Gropnița. Unii, mai timizi, îmbrăcați în straie de sărbătoare, au cântat colinde cum au știut mai bine și i-au recitat poezii. Alții, mai curajoși, i-au lăsat Moșului scrisori sau desene cu momentele de neuitat. Imediat după ce au fugit în colțul clasei, după ce și-au ridicat cadoul, pentru a cotrobăi prin pachet, să vadă ce le-a mai adus Moșul și anul acesta, au început să discute între ei. Cu nerăbdarea și curiozitatea specifică vârstei, copiii au început să își arate unul altuia cadourile pe care le-au primit.

„Ție ce ți-a adus moșul? Uite ce am primit eu! Mă bucur că mi-a adus aceste cadouri”, a spus unul dintre prichindeii bucuroși că au primit cadouri.

„Mie mi-a adus mai multe! Am fost mai cuminte decât tine”, a spus un alt copil căruia îi străluceau ochii de bucurie.

Copiii au aplaudat și au făcut fotografii cu Moș Crăciun, care nu a plecat până nu a promis că va veni și anul viitor. Moș Crăciun le-a transmis că cea mai mare bucurie este să vină în fiecare an la ei.

„Dragii mei, abia am așteptat să vin anul acesta la voi, în vizită, în prag de Crăciun și Anul Nou. Știu că ați fost cuminți, ați ascultat de părinți și de profesori, de aceea v-am pregătit niște cadouri minunate. Toate au fost posibile cu ajutorul Asociației Culturale Europene, cotidianului «Bună Ziua Iași» și sponsorilor”, a spus Moș Crăciun.

Moș Crăciun a răspuns la toate întrebările copiilor și a fost impresionat de momentele artistice

Ultima oprire a Moșului a fost la Școala Profesională Gropnița, unde copiii l-au așteptat cu un moment artistic inedit. Corul format din 12 copii i-a cântat, acompaniat la pian de profesorul micuților, colinde precum „Galbenă Gutuie”, „Moș Crăciun” și „Am plecat să colindăm”. Moșul a fost profund impresionat de ceea ce au pregătit copiii pentru el și a vrut să le transmită un mesaj.

„Să știți că am rămas fără cuvinte! M-ați emoționat și mă bucur că, astăzi, am putut veni la voi, să mă bucurați și să vă bucur, la rândul meu”, a mai spus Moș Crăciun înainte de a pleca.

Moșul le-a oferit și câteva sfaturi copiilor care au ascultat cu urechile ciulite.

„Dragii Moșului, din puținul pe care îl aveți, să împărțiți și cu cei care nu prea au. Să învățați să iubiți și să dăruiți, așa cum și Moș Crăciun o face. Să ascultați de părinți și profesori, învățați să fiți buni și înțelepți”, a încheiat Moș Crăciun.

Ionel Onega, primarul comunei Gropnița, a fost „spiridușul” lui Moș Crăciun.

„Astăzi (n.r. – 21 decembrie 2021) am avut un rol important, cel de ajutor al lui Moș Crăciun. Mă bucur că sunt alături de voi și pot să iau parte la această bucurie. Îl mai așteptăm pe Moș Crăciun și anul viitor”, a spus primarul comunei Gropnița.

O altă campanie derulată de „Prietenii lui Moș Crăciun” a fost tot ieri, în comuna Probota, unde 77 de copii au primit cadourile mult-așteptate.

Campania continuă cu vizita lui Moș Crăciun în comuna Andrieșeni

Astăzi, Moșul va ajunge în comuna Andrieșeni, unde 257 de copii din trei școli vor primi dulciuri, haine și încălțăminte. Lumea lui Moș Crăciun este o lume în care mulți dintre noi nu mai credem. Magia care se naște, însă, în sufletul celor mici când îl văd pe Moș Crăciun este imposibil de descris în cuvinte. Ei mai cred în miracole, cred în basme și în povești. În acest an, zeci de prieteni ai lui Moș Crăciun au susținut până acum campania organizată de cotidianul BZI.

Astfel, în primele două zile ale maratonului umanitar inițiat de BZI, Moș Crăciun a oferit cadouri unui număr de aproximativ 500 de copii. Doar datorită vouă, oamenilor cu suflet mare din Iași, Moș Crăciun își continuă drumul.

Vă mulțumim tuturor pentru susținere și sperăm să ajungem și la cea de-a 18-a ediție a campaniei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *