Dacă o femeie suferă de prezență de leucocite în urină trebuie să urmeze un tratament imediat. Acest simptom este un semn alarmant, indică semnalează probleme grave de sănătate. Și este important să afli cauza cât mai curând posibil pentru a începe o terapie adecvată.
Normele leucocitelor în urină sunt ușor diferite la femei față de bărbați. Acestea permit 0 până la 6 celule pe câmp vizual atunci când sunt examinate la microscop. Determinarea se efectuează în sedimentul de urină după ce este trecut printr-o centrifugă. Precipitatul rezultat este examinat și numărul de celule este numărat. Astăzi, metoda manuală de cercetare este din ce în ce mai mult înlocuită cu una automatizată.
Prezența leucocite în urină tratament. Cauzele creșterii celulelor albe
Cauza adevărată a acestei creșteri este asociată cu afecțiuni inflamatorii ale aparatului urinar. Afecțiunea poate fi provocată de pietrele la rinichi sau de infecții a vezicii urinare. Uneori simptomul semnalează o inflamație în organele adiacente în aparatul reproductiv și intestine. Cauzele leucocituriei pot fi fiziologice și patologice.
Motive fiziologice presupun activitatea fizică exorbitantă, utilizarea pe termen lung a antibioticelor peniciline sau a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, precum și vizite frecvente la saune și băi comune. Uneori, afecțiunea poate apărea din cauza igienei insuficientă sau golirea întârziată a vezicii urinare.
Cauze patologice presupun inflamația sistemului urinar, boala urolitiază, candida, diabetul și afectarea glomerulilor renali. Bolile sistemice și bolile inflamatorii venerice și ginecologice pot fi cauza apariției acestui simptom. În fiecare caz, este necesar să se evalueze nivelul leucocitelor, împreună cu alți indicatori și simptome existente.
Dacă se detectează o creștere a leucocitelor în urină, aceasta se numește leucociturie. Când în câmpul vizual se găsesc mai mult de 200 de celule, aceasta se numește piurie sau puroi în urină. Tipul procesului și activitatea acestuia pot fi determinate de tipul de leucocite detectate.
Cum să acționezi atunci când suferi de leucociturie. Tratament rapid
Prezența leucocitelor în urină este doar un simptom care indică prezența diferitelor procese patologice în sistemul urinar sau în organism în ansamblu. Prin urmare, este important să se determine cauza adevărată și să se acționeze asupra acesteia pentru a elimina procesele patologice.
Leucocitele din urină nu se tratează în niciun fel. Acesta este un simptom al anumitor boli. Prin urmare, tot tratamentul va fi îndreptat spre eliminarea bolilor sau afecțiunilor manifestate prin leucociturie. Dacă simptomul este cauzat de procese inflamatorii acute ale tractului urinar cauzate de infecții bacteriene, se folosesc antibiotice, care sunt selectate ținând cont de agentul patogen.
Pentru bolile netransmisibile, medicamentele antiinflamatoare, aportul suplimentar de lichide, dieta și medicamentele sunt prescrise pentru a aborda cauza de bază a bolii. În patologiile chirurgicale, se recomandă o operație, după care sunt prescrise medicamente suplimentare pentru repararea țesuturilor.
Este posibilă scăderea conținutului de leucocite prin utilizarea ierburilor diuretice, antiinflamatoare. Cu toate acestea, automedicația nu este recomandată, deoarece un conținut crescut de leucocite se poate datora prezenței unor patologii grave.
Trebuie să știi că nu este întotdeauna necesar să bei antibiotice atunci când prezența de leucocite în urină este mare, un tratament eficient pentru leucociturie poate fi și naturist. Uneori este suficient să normalizezi modul corect de viață, să scapi de obiceiurile proaste și să respecți regimul de hidratare și urinare.