Prima pagină » International » Previziune sumbră din partea OMS privind evoluția COVID-19: ”În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată”

Previziune sumbră din partea OMS privind evoluția COVID-19: ”În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată”

14 sept. 2020, 12:35,
Bianca Rebegea, în International

Previziune sumbră din partea OMS privind evoluția COVID-19. Luni, 14 septembrie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a venit cu o previziune sumbră în ceea ce privește evoluția pandemiei cu noul coronavirus, precizând că urmează o creștere a numărului de decese în Europa, în lunile octombrie și noiembrie.

‘Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată’, a declarat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS.

Hans Kluge a arătat că numărul mare de decese va fi provocat de creșterea numărului de cazuri.

‘Suntem într-un moment unde ţările nu doresc să audă acest tip de veşti proaste, iar eu înţeleg asta’, a spus oficialul, care a adăugat şi ‘un mesaj pozitiv’: ‘pandemia se va opri, la un moment dat’.

Previziune sumbră din partea OMS privind evoluția COVID-19

Pentru a se informa reciproc despre măsurile de combatere a epidemiei și prentu a crea o strategie pentru următorii cinci ani, reprezentanții celor 55 de state membre ale OMS Europa se întâlnesc luni şi marţi. De asemenea, Kluge a venit cu avertismentul că nu trebuie să se aștepte ca epidemia să se încheie, dacă un vaccin va apărea.

‘Aud tot timpul: ‘vaccinul va însemna sfârşitul epidemiei’. Bineînţeles că nu!’, a spus reprezentantul OMS Europa, cu sediul la Copenhaga. ‘Nu ştim nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru întreaga populaţie. Anumite indicii primite arată că va fi eficient pentru unii, dar pentru alţii nu. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coşmar logistic…’, a adăugat medicul belgian.

‘Sfârşitul acestei pandemii va veni când, ca o comunitate, vom fi învăţat să trăim cu pandemia. Iar asta depinde de noi. Este un mesaj foarte pozitiv’, a susţinut Kluge.

De câteva săptâmâni, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus este în creştere considerabilă în Europa, mai ales în Spania și Franța. Datele publicate de organizație arată că vineri, statele europene membre ale OMS au raportat peste 51.000 de cazuri noi, mai mult decât în aprilie.

Conform aceleiași surse, numărul zilnic de decese este aproximativ acelaşi ca la începutul lui iunie, în jur de 400-500.

Organizația Mondială a Sănătății, o nouă veste teribilă. Ce se întâmplă, oare?

Organizația Mondială a Sănătății a dat o nouă veste teribilă. Duminică au fost raportate 307.930 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Cifra reprezintă un nou record la nivel mondial. Recordul precedent a fost înregistrat pe 6 septembrie.

India, SUA şi Brazilia au înregistrat cele mai mari creşteri ale cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Bilanţul deceselor a crescut cu 5.537 de morţi, ajungând la un total de 917.417.

Potrivit OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), India a raportat 94.372 de noi cazuri de contaminare, urmată de SUA cu 45.523 de noi infectări şi Brazilia cu 43.718 de noi îmbolnăviri.

SUA şi India au raportat, fiecare, peste 1.000 de noi decese, iar Brazilia a raportat 874 de morţi.

România este pe locul întâi la rata deceselor provocate de SARS-CoV-2 în Europa

România este ţara europeană care a înregistrat cele mai multe decese cauzate de COVID-19 la fiecare 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor actualizate duminică de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

TOPUL la rata deceselor provocate de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni:

România – 3

Bulgăria – 1,6

Spania – 1,6

Malta – 1

Croația 0,9

Franța – 0,5

Grecia – 0,4

Portugalia – 0,4

Polonia – 0,4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *