Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Previne stările de oboseală cu remedii naturale
Previne stările de oboseală cu remedii naturale

Previne stările de oboseală cu remedii naturale

14 ian. 2020, 11:50,
în WoW!

Starea de oboseală pare să ne încerce pe toți. Pentru prevenirea sau estomparea acestei stări îți propun câteva remedii naturale.

Catina şi mierea – cele mai eficiente tratamente naturiste pentru oboseala

Un mix de energie exploziv este reprezentat de catina şi miere. Acestea sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru oboseala, fiind ideale pentru sezonul rece, când te simţi mai slăbită. Tot ce trebuie să faci este să te înarmezi cu o punguţă sau două de catina, să speli bine bobitele şi să le pui în nişte borcane cu miere. În plus, poţi să adaugi şi miez de nucă pentru mai multe beneficii.

Previne stările de oboseală cu remedii naturale

Dacă mierea se afla printre cele mai populare remedii naturiste, catina nu este la fel de cunoscută şi apreciată. De aceea, trebuie să afli că fructele de catina sunt de un real ajutor în perioadele stresante şi sunt indicate în astenie nervoasă, oboseală fizică şi intelectuală. Ia în considerare că amestecul de miere şi catina reprezintă un energizant natural puternic, astfel că este bine să-l consumi în prima parte a zilei, pentru că poate provoca insomnii. Mixul acesta este delicios şi revigorant, o singură linguriţa fiind suficientă pentru o zi.

Ceaiul verde combate stările de oboseală

Nu mai este o noutate că ceaiul verde aduce organismului nenumărate beneficii. Licoarea verde te revigorează instant, elimina stresul, stimulează metabolismul şi digestia. În plus, efectele ceaiului nu se pierd pe parcursul zilei, ci se menţine un nivelul de energie constant, motiv pentru care ceaiul verde nu are cum să lipsească dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru oboseala.

Este recomandat să bei doua căni de ceai pe zi, însă, dacă nu te încântă ideea, poţi să îţi faci doar una la micul dejun, pentru că reprezintă un mod bun de a începe ziua. Deşi îţi este mai uşor să apelezi la ceaiul la plic, ar trebui să optezi pentru cel ambalat în punga de hârtie, pentru că este mai eficient.

Măceşele sunt sursa ta zilnică de vitalitate

Indiferent de forma în care le consumi (infuzie sau sirop) pe care o alegi, măceşele se vor dovedi a fi bune tratamente naturiste pentru oboseala. Acest remediu natural combate cu succes anxietatea, anemia, stresul şi oboseală. Măceşele sunt pline de vitamine, aromate şi plăcute la gust. Infuzia din fructe nu mai are nevoie de zahăr, deoarece este bună la gust şi fără, iar siropul de măceşe este excelent pentru persoanele care adora remediile naturiste delicioase.

Ceaiul de ghimbir îţi dă putere

Nu te poţi concentra la muncă? Simţi că nu mai ai putere să-ţi termini sarcinile, iar deadline-ul stabilit te îngrozeşte? Înlocuieşte cafeaua cu ceai de ghimbir, deoarece este mult mai sănătos şi nu creează dependentă. Infuzia de ghimbir îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi metabolismul.

Datorită proprietăţilor vitaminizante, acest ceai îţi oferă energia de care ai nevoie pentru a-ţi termina toate treburile. Te vei simţi imediat mai bine, te vei relaxa şi nivelul de concentrare va creşte simţitor.

Mustul, energizant natural

Nu numai că mustul are un gust nemaipomenit, dar poseda şi numeroase proprietăţi curative. Aroma şi savoarea inconfundabile te energizeaza de la prima gură. Acest lichid natural are proprietăţi antioxidante, tine la distanţă formarea celulelor canceroase, îţi menţine psihicul sansatos, stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţeşte digestia, protejează ochii şi te ajuta să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor zilnice.

Nu uita, însă, ca mustul nu trebuie consumat în exces, deoarece îţi poate face probleme la stomac. Aşadar, dacă vii obosită de la serviciu sau de la studii şi mai ai de făcut multă treabă şi acasă, nu ezita să te răsfeţi cu un pahar de must.

Sucul de morcovi – energie la pahar

Menţine-te în formă toată ziua prin consumarea unui pahar cu suc de morcovi la micul dejun, alături de alte alimente. Tot ce trebuie să faci este să iei 2-3 morcovi proaspeţi, să-i cureţi de coajă şi să faci un suc delicios cu ajutorul unui storcător.

Dacă nu te atrage în mod special gustul morcovilor, poţi să adaugi şi grapefruit sau portocale pentru o aromă aparte. Acest suc natural este extrem de sănătos pentru organism, deoarece nu numai că te ajuta să înlături oboseala, dar ţine la distanţă numeroase afecţiuni.

Salatele de spanac, ideale pentru înlăturarea oboselii

Include spanacul în alimentaţia ta zilnică, deoarece asigura organismului un nivel optim de energie. Pregăteşte salate delicioase în care ai pus şi alte ingrediente (legume, fructe) care înlătura oboseala. Spanacul conţine fier, magneziu şi potasiu, care s-au dovedit a fi importante surse de energie. Spanacul poate fi consumat şi fiert sau sub formă de băutură, însă este recomandat în stare crudă.

Scorţişoară – cel mai iubit condiment

Aroma irezistibilă a transformat scorţişoară în cel mai iubit condiment. Însă acest ingredient nu face minuni doar în gastronomie, ci are şi efecte terapeutice. Scorţişoară te ajuta să scapi de oboseală şi să fii mai rezistentă în faţa provocărilor de zi cu zi. De asemenea, întăreşte sistemul imunitar, ajuta memoria şi îmbunătăţeşte capacităţile cognitive. Deşi la prima vedere scorţişoară pare mai greu de introdus în alimentaţia zilnică, nu este deloc aşa.

Pentru a te bucura de beneficiile scorţişoarei, adauga o jumătate de linguriţă în cană de lapte sau în iaurt, alături de cereale. De asemenea, o poţi amesteca cu miere şi să o consumi ca atare ori să o pui în ceai. O gustare excelenta o reprezintă merele coapte cu scorţişoară. Orice alegere vei face, acest ingredient minune te va face să te simţi excelent.

Aceste tratamente naturiste pentru oboseala dau rezultate bune chiar de la început. Poţi să consumi doar unul dintre ele sau să le combini, pentru a obţine rezultate mai bune şi de durată în înlăturarea stării de epuizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 ianuarie 2025
09 ianuarie 2025