Prima pagină » Actualitate » Prețurile de au luat-o razna! Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc în 2024
Prețurile de au luat-o razna! Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc în 2024

Prețurile de au luat-o razna! Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc în 2024

27 iun. 2024, 10:10,
BZI.ro, în Actualitate

A început deja sezonul concediilor de vară 2024 a început, iar cei mai mulți români aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc. În această perioadă, prețurile sunt mult mai crescute, comparativ cu anul trecut. Tocmai de aceea, mulți români sunt interesați să știe cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc în 2024.

Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc în 2024

Mulți români și-au stabilit deja concediilor de vară din 2024, iar aceștia și-au făcut deja rezervări pe litoralul românesc. Creșterea prețurilor este semnificativă, comparativ cu aceleași perioade ale anilor trecuți. Tocmai de aceea, românii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare atât pe plajă, cât și la restaurante.

Chiar dacă alegi să mănânci pe plajă sau la restaurant, prețurile de pe litoralul românesc sunt destul de mari. Hamsiile, porumbul fiert și fructele sunt printre cele mai populare produse vândute pe litoralul românesc.

Se știe că hamsiile prăjite cu mujdei de usturoi se numără printre preparatele culinare adorate de turiștii care ajung la malul mării. Pe litoralul românesc se vând mii de porții, însă acest fel de mâncare se poate face simplu și acasă.

Dacă în anii trecuți o 100 de grame de hamsii costa în jur de 10 lei, acum, pofticioșii trebuie să scoată din buzunare mai mult. În Agigea, acum, o 100 de grame de hamsii costă 22 de lei, iar pentru o porție de două sute de grame, prețul urcă la 34 de lei. În același timp, în Vama Veche, una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc, o porție de hamsii cu usturoi poate costa chiar și 59 de lei.

Prețurile au luat-o razna este Cherhanaua Pontica din stațiunea Mamaia, unde la începutul sezonului o porție de hamsie cu usturoi, de 200 grame, ajunsese la 40 de lei.

Prețuri mari la șezlonguri

Creșterea prețurilor nu este resimțită doar la alimente. Închirierea unui șezlong, cazarea și cumpărarea unei băuturi te pot face să strâmbi din nas la auzirea prețurilor. În majoritatea stațiunilor de la mare, în luna iunie un șezlong costă 25 de lei.

Din luna iulie însă, prețul va urca la 60 de lei de persoană. Mai mult, în Mamaia Nord, una dintre cele mai selecte stațiuni, costul poate ajunge la 180 de lei. Dacă vrei să-ți potolești setea și să te răcorești, trebuie să scoți din buzunar între 11 și 16 lei, iar un cocktail costă până la 40 de lei, iar prețul unui platou de fructe de mare variază între 100 și 200 de lei.

Mai mult, dacă urmează să pleci la mare și încă nu ți-ai luat cazare, ar trebui să cauți bine, pentru că prețurile au crescut major, comparativ cu anul trecut. O cameră modestă în Mamaia costă între 300 și 600 de lei pe noapte, în timp ce în Vama Veche, o cameră pentru două persoane poate costa între 150 și 300 de lei pe noapte.

Așadar, turiștii care se pregătesc să meargă vara aceasta la mare, trebuie să țină cont de prețuri, în condițiile în care doar o porție de hamsii pe litoralul românesc în 2024 costă destul de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *