Prima pagină » Actualitate » Prețuri exorbitante pe litoralul românesc! Cât costă o banală omletă în 2024
Prețuri exorbitante pe litoralul românesc! Cât costă o banală omletă în 2024

Prețuri exorbitante pe litoralul românesc! Cât costă o banală omletă în 2024

20 iun. 2024, 08:27,
BZI.ro, în Actualitate

Sezonul estival a început și mulți români aleg să meargă în concediu pentru a se relaxa la malul Mării Negre. Dacă în anii trecuți prețurile erau deja mărite, ei bine, anul acesta românii nu trebuie să se aștepte la altceva. Mulți care au vrut să știe cât costă o banală omletă în 2024 au aflat că pentru o omletă rustică, de 300 de grame, cu trei ouă, șuncă presată, cabanos, roșie, ardei, ciuperci și mozzarella, prețul este de 31,5 lei.

Cât costă o banală omletă în 2024

Prețurile pe litoralul românesc au atins cote surprinzătoare, lucru care i-a determinat pe turiști să plătească sume exorbitante pentru simple preparate culinare. Astfel, un exemplu al costurilor exorbitante poate fi văzut în meniurile de mic-dejun oferite pe litoral.

Turiștii care doresc un mic-dejun american trebuie să scoată din buzunar 45,5 lei pentru un platou ce conține două ouă ochiuri, bacon, cârnați cabanos, cașcaval pane, roșii, ciuperci soté, cartofi prăjiți și pâine toast, totalizând 550 de grame.

Alternativ, un platou de 400 de grame cu un ou fiert, salam uscat, cașcaval, roșii, castraveți, șuncă presată, telemea, măsline, unt, gem și pâine prăjită costă 41,5 lei.

O variantă mai ușoară, de 320 de grame, cu brânză la grătar, două ouă ochiuri, avocado, rucola și roșii cherry ajunge la 42,5 lei.

De altfel, un platou de 350 de grame cu două ouă, bacon, ciuperci, roșie și mozzarella se vinde cu 32,5 lei.

Prețurile continuă să fie ridicate pentru omlete. O omletă rustică de 300 de grame, cu trei ouă, șuncă presată, cabanos, roșie, ardei, ciuperci și mozzarella, costă 31,5 lei. O porție simplă de 250 de grame, compusă din trei ouă, șuncă presată și mozzarella, este oferită pentru 29,5 lei.

„Să dai 6 euro pe o omletă, pe litoralul românesc, mi se pare foarte bune. Dar ce, pune aur în ea?! Cu bani mai puțini, la greci, mănânci mai bine. O omletă nu costă mai mult de 2-3 euro. Până la urmă nu pui trufe sau mai știu eu ce alte delicatese!“, s-a plâns un turist român care a mers pe litoralul românesc.

O bere a ajuns să coste 14-15 lei pe pe plajă, la fel de scump ca în unele stațiuni mult mai bine cotate.

„«Ursuleț» la 0,33- 7,5-8,5 lei. 14 sau 15 lei pe plaja la Stuff, la halbă (pahar)- 400 ml”, a scris o persoană pe o rețea de socializare.

Unii români au găsit imediat soluția de a nu plăti foarte mult pentru o bere pe plajă.

„La Carffour e 3,32 lei un ursulet 0,33, la Vamă 7,5-8,5 lei depinde de magazin. Luați bere din Mangalia 3,5 lei și nu mai luați cu 12,13, lei la pahar”, a scris un internaut.

La greci e mai ieftin!

Un român stabilit pe insula Thassos descrie un prânz pentru două persoane, constând din miel la cuptor și bougiourdi, care a costat doar 31 de euro (aproximativ 150 de lei).

„Niște prieteni ne-au invitat la răcoare, la Neromilos, lângă Theologos. Și până au venit, am mâncat romantic niște miel la cuptor minunat, cu usturoi. Și un bougiourdi extrem de gustos și echilibrat. Apă, cartofi, bougiourdi, pâinea și mielul – 31 euro”, a precizat un român pe un forum dedicat insulei Thassos.

Operatorii din turismul românesc susțin că scumpirile sunt cauzate de creșterea costurilor de operare și de inflație, astfel că mulți au rămas uimiți când au văzut cât costă o banală omletă în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *