Prima pagină » Actualitate » Prețuri exagerate la autoservire, în Mamaia! Cât costă o porție de hamsii și o bucată de mămăligă
Prețuri exagerate la autoservire, în Mamaia! Cât costă o porție de hamsii și o bucată de mămăligă

Prețuri exagerate la autoservire, în Mamaia! Cât costă o porție de hamsii și o bucată de mămăligă

29 iul. 2024, 08:52, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Românii au luat cu asalt litoralul românesc în ultimele zile, iar acest lucru nu a putut decât să-i bucure pe comercianți care au decis să ridice preșurile de mai multe ori. Așa s-a ajuns ca prețurile să fie exagerate și la autoservire, în Mamaia. Mulți turiști au vrut să știe cât costă o porție de hamsii și o bucată de mămăligă. Astfel, prețul a 100 grame de hamsii se ridică la 14 lei. O porție are cam 250 grame, deci 35 lei te costă în total. O bucată de mămăligă este 5 lei. Așadar, o gustate care include hamsii și o bucată de mămăligă te poate costa 40 lei în total.

Cât costă o porție de hamsii și o bucată de mămăligă

Mulți români au ales să-și petreacă și în acest an concediul pe litoralul Mării Negre. Cei care au fost deja în concediu au făcut publice prețurile pe care le-au găsit pe litoral, atât la restaurantele de fițe, cât și la autoservire sau „împinge tava“, cum i se mai spune.

Astfel, cârnații de casă, ceafa de porc, șnițelul, aripioarele de pui și pulpele ajung la 14 lei per 100 grame. Ciupercile cu usturoi sunt 10 lei/100 grame, cartofii pai sunt 7 lei/100 grame, iar o lipie este 7 lei bucata.

Cei care vor inelele de calamar sau de ceapă trebuie să știe că acestea costă sunt 15 lei/100 grame, păstrăvul la 100 grame este 14 lei, muștarul și ketchup sunt  3 lei / 50 grame, iar lămâia este 2 lei / 3 felii.

Prețul a 100 grame de hamsii este de 14 lei. O porție are cam 250 grame, deci 35 lei te costă în total. O bucată de mămăligă este 5 lei. Așadar, o gustate care include hamsii și o bucată de mămăligă te poate costa 40 lei în total.

Mirela Matichescu vede altfel situația

Managerul Organizației de Management al Destinației Mamaia-Nord, Mirela Matichescu, este de părere că prețurile practicate în Mamaia Nord sunt pentru toate buzunarele. Fostul administrator public al județului Constanța afirmă că, prin comparație, stațiunea din România stă chiar mai bine decât alte destinații din Bulgaria, Grecia sau Spania, atunci când vine vorba despre prețurile practicate.

Opțiunile de masă pleacă de la 50 de lei, adică aproximativ 10 euro, în funcție de meniul ales. Sigur, pentru opțiunile á la carte mai costisitoare, turiștii pot să plătească mai mult, iar asta depinde doar de poftele și de modul în care aleg să-și configureze vacanța.

„Mamaia Nord cred că se bate cu cele mai căutate destinații de vacanță. avem nu numa locuri frumoase, dar și restaurante care sunt pe plajă și care oferă o gamă de servicii și de facilități, care satisfac orice gust și sunt și pe bugetul fiecărui consumator. Cu o noapte de cazare cu tot, o zi de vacanță la Mamaia Nord înseamnă până în 70 de euro, ceea ce rivalizează cu orice altă stațiune europeană la plajă, având în vedere că transportul până în Mamaia Nord pentru turiștii români este mai ieftin”, a declarat Mirela Matichescu, în ciuda faptului că prețurile sunt exagerate la autoservire, în Mamaia.

În aceste condiții, mulți turiști români au vrut să știe cât costă o porție de hamsii și o bucată de mămăligă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *