Prima pagină » Actualitate » Prețuri accesibile la „împinge tava” în Eforie Nord. Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi

Prețuri accesibile la „împinge tava” în Eforie Nord. Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi

17 iul. 2024, 11:11, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Multă lume se sperie de costurile mari ale unei vacanțe pe litoral, însă poți avea parte și de prețuri accesibile la „împinge tava” în Eforie Nord. Ce-i drept, datele oficiale ne arată că față de anul trecut, în 2024 plătim în medie cu 500 de lei mai mult pentru un sejur la mare. Și totuși, turiștii aflați pe litoral pot găsi restaurante cu autoservire unde pot mânca la prețuri acceptabile.

Suntem în plin sezon estival, iar mulți români se află pe litoralul românesc. Unii oameni și-au făcut bugetul înainte să plece pentru a se asigura că nu vor rămâne fără bani până la finalul concediului, ținând cont de creșterea semnificativă a prețurilor din stațiunile de la malul Mării Negre. Totuși, turiștii au rămas surprinși atunci când au văzut cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la „împinge tava” în Eforie Nord, potrivit Cancan.

Prețuri accesibile la „împinge tava” în Eforie Nord

Datele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) au arătat că, în 2024, prețul pentru cazare, mâncare, dar și pentru închirierea unui șezlong este mult mai mare față de anul trecut. În medie, pentru un sejur, prețurile au crescut cu 500 de lei în comparație cu anul 2023.

De la 1 iulie, prețurile pe litoral au „explodat” atât în ceea ce privește cazarea, cât și mâncarea. Totuși, există unele locuri în care turiștii pot să servească masa plătind o sumă decentă. Românii au rămas surprinși atunci când au văzut meniul unei celebre autoserviri din Eforie Nord.

În primul rând, garniturile sunt la prețuri acceptabile. Cei care optează pentru piure de cartofi, orez cu legume, cartofi prăjiți, cartofi țărănești, varză călită sau iahnie de fasole trebuie să scoată din buzunar doar 11 lei pentru o porție.

Prețurile nu sunt deloc mari, iar dacă alegi să iei masa la această autoservire, te poți sătura cu doar 30 de lei. Așa cum am precizat, 270 de grame de piure de cartofi costă doar 11 lei, iar un șnițel din piept de pui de 120 de grame este 19 lei.

La această autoservire, nici ciorbele nu sunt scumpe. O ciorbă de burtă costă 20 de lei. iar cei care își doresc să mănânce ciorbă de pui a la grec, de perișoare sau de pește trebuie să plătească 19 lei. Puțin mai ieftine sunt ciorba de fasole și ciorba de legume, o porție costând doar 14 lei.

Prețuri piperate în alte locuri

Turiștii au rămas surprinși atunci când au văzut prețurile de la această autoservire, mai ales că la unele restaurante cu autoservire din Mamaia, clienții trebuie să scoată din buzunar sume frumușele de bani pentru a servi masa.

Un turist aflat în Mamaia a stârnit indignare pe rețelele sociale după ce a postat imagini cu nota de plată pentru o masă la o autoservire. O simplă frigăruie l-a costat 57 de lei, o sumă considerabilă pentru o porție de pui la grătar.

Bărbatul a prezentat și prețurile altor componente ale mesei sale: 7 lei pentru o lipie, 37 de lei pentru murături și 27 de lei pentru o porție de cartofi. Suma totală a depășit cu ușurință așteptările sale, demonstrând creșterea semnificativă a prețurilor din HoReCa de pe litoralul românesc.

Două felii de cașcaval pane l-au costat 42 de lei, o porție de 250 de grame de hamsii a costat 35 de lei, iar costița a fost cel mai scump preparat. Pentru 405 grame de costiță, turistul a scos din buzunar 64 de lei. Toate acestea au totalizat o sumă uimitoare de peste 300 de lei pentru o masă care ar putea fi considerată modestă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *