Prima pagină » National » Prețul pentru o porție de hamsii, pe Litoral, a explodat în 2024. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru acest produs

Prețul pentru o porție de hamsii, pe Litoral, a explodat în 2024. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru acest produs

10 iun. 2024, 10:04,
BZI.ro, în National

Nu mai încape nicio îndoială că prețul pentru o porție de hamsii, pe Litoral, a explodat în 2024, chiar de la debutul sezonului. Acest produs foarte apreciat de multă lume a ajuns să coste enorm față de anii trecuți. Însă nu doar prețul la hamsii e pe val, ci cam toate produsele și serviciile s-au scumpit vertiginos.

Încă din luna mai, litoralul românesc a început să-și primească oaspeții, fie români, fie străini. Și totuși, spre marea surprindere a acestora, anul 2024 a adus și prețuri pe măsură. Iar dacă te întrebi cât costă un produs apreciat de toată lumea, ei bine te avertizăm că prețurile au luat-o razna.

Prețul pentru o porție de hamsii, pe Litoral, a explodat în 2024

Pentur cei dornici de distracție, reamintim că vor fi tot felul de festivaluri de vară pe litoralul românesc, moduri inedite de a-și petrece vacanța, dar care vin cu ceva costuri. Și, deși vorbim de prețuri piperate, turiștii români au ales și în acest sezon stațiunile românești, majoritatea fiind pline, iar weekend-urile erau înțesate de oameni pe plaje.

Ne-am obișnuit deja, pe principiul „câte bordeie, atâtea obiceie”. Așa se face că, dacă ajungi în Mamaia, vei găsi un preț. Dacă mergi pe litoralul românesc, în Eforie sau Neptun, ei bine, alte prețuri. Dar, la o scurtă analiză, toate au ceva în comun, și anume faptul că prețurile au luat-o razna!

Astfel, cei care au ajus deja pe litoral și au fost dornici de hamsii proaspete și bine prăjite au fost nevoiți să scoată din buzunar chiar și 50 de lei, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, când o porție era undeva spre 20 lei.

Cea mai bună dovadă a faptului că prețurile au luat-o razna este Cherhanaua Pontica din stațiunea Mamaia, unde la începutul sezonului o porție de hamsie cu usturoi, de 200 grame, ajunsese la 40 de lei.

Prețuri piperate de-a lungul litoralului

Mergând în Constanța, la unul din restaurante, turiștii au descoperit că aceleași 200 grame de hamsie costă 45 de lei. Dar în Agigea, o porție ceva mai mică de hamsie, undeva la 100 de grame, ajunsese la prețul de 22 de lei, ceea ce nu putem numi ieftin. Tot în Agigea, la unul din localuri, aceeași porție de 200 grame costa undeva la 34 de lei.

Concluzia este că agenții economici încearcă să se îmbogățească pe spatele românilor, mulți dintre agenții comerciali dând vina pe scumpirea materiilor prime, a facturilor la gaze și energie. Dar, în cele din urmă, buzunarul românului se subțiază considerabil pe litoralul românesc, având în vedere că în alte zone din lume, cu mai puțini bani, ai putea să o duci mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *