Prima pagină » Sport » Prețul gazonului hibrid de pe Arena Națională! Ce alte modificări mai sunt în curs de desfășurare
Prețul gazonului hibrid de pe Arena Națională! Ce alte modificări mai sunt în curs de desfășurare

Prețul gazonului hibrid de pe Arena Națională! Ce alte modificări mai sunt în curs de desfășurare

24 apr. 2021, 02:00,
în Sport

Arena Națională „se schimbă la față” în vederea găzduirii celor patru jocuri de la EURO 2020. Operațiunile de montare a gazonului hybrid au fost finalizate, iar Primăria capitalei a dezvăluit la ce sumă s-a ridicat întregul proces.
Noua suprafață de joc de pe cel mai mare stadion din România a fost adusă din Italia și este un mixt de gazon natural și sintetic. Costurile de procurare, montare și asigurare a mentenanței s-au ridicat la aproximativ 2,2 milioane de lei, fără TVA.

Gazonul hybrid de pe Arena Națională a costat 2,2 milioane de lei, fără TVA

Montarea gazonului hybrid de pe Arena Națională a durat două săptămâni. Iarba naturală montată pe un covor artificial asigură o mai bună stabilitate și rezistență la uzură, astfel Arena Națională se alătură marilor stadioane ale Europei care asigură cea mai bună calitate a gazonului prin noua tehnologie.

„Primăria Municipiului București a finalizat operațiunile de schimbare a gazonului de pe Arena Națională, în vederea găzduirii celor 4 meciuri din Campionatul Euro 2020 din această vară. Vechea suprafață de joc a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural și sintetic). Operațiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ două săptămâni și au costat circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenață). Producția de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizată în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA și FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive.

Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice. Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a condițiilor de stres după recoltare pe durata transportului pe ruta Milano-București. Facem precizarea că, în vederea organizării Euro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Națională, o serie de investiții necesare pentru desfășurarea în condiții optime a evenimentului”, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului București.

Ce lucrări se mai desfășoară pe Arena Națională

„Până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat și înființat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheți noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video și s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena EURO 2020. Au mai rămas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori și lucrările de reparații și renovări. De asemenea, în perioada următoare va fi realizată și modernizarea nocturnei”, a mai scris pe rețelele sociale Primăria capitalei.

Programul meciurilor de pe Arena Națională, la EURO 2020:

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord
Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord
Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria

Optimi de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00: 1F – 3A/B/C

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *