Prima pagină » Razboi în Ucraina » Preşedintele Zelenski acuză Occidentul: „Au trecut 13 zile de când auzim numai promisiuni”

Preşedintele Zelenski acuză Occidentul: „Au trecut 13 zile de când auzim numai promisiuni”

08 mart. 2022, 14:29,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski, preşedintele ucrainean a denunţat marţi, 8 martie, într-o înregistrare video, promisiunile pe care Occidentul le-a făcut Ucrainei de a o apăra de atacuri ruse şi pe care nu le-a respectat.

De asemenea, preşedintele Ucrainei susţine că ţara sa nu doreşte să fie un stat care „cerșește ceva în genunchi”.

presedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Şeful statului ucrainean a vorbit în această înregistrare video despre criza umanitară din Ucraina, în urma invaziei ruse

Preşedintele Zelenski acuză Occidentul

Prin intermediul unei declaraţii video postate pe reţelele de socializare, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Occidentul pentru promisiunile făcute pe parcursul acestor 13 zile de când a izbucnit conflictul cu Rusia, promisiuni care par a nu se mai îndeplini.

”Au trecut 13 zile de când auzim numai promisiuni. 13 zile în care ni se spune că vom fi ajutaţi în spaţiul aerian, că vor fi avioane, că nu se vor livra. Însă responsabilitatea pentru asta le revine şi celor care nu au fost capabili să ia o decizie, în Occident, de 13 zile. Celor care nu au securizat spaţiul aerian ucrainean împotriva asasinilor ruşi”, denunţă preşedintele Zelenski.

Şeful statului ucrainean a vorbit în această înregistrare video despre criza umanitară din Ucraina, în urma invaziei ruse.

presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Occidentul pentru promisiunile făcute pe parcursul acestor 13 zile de când a izbucnit conflictul cu Rusia, promisiuni care par a nu se mai îndeplini

Ucraina nu mai vrea în NATO

Volodimir Zelenski a luat o decizie de ultima oră. Preşedintele ucrainean a cerut astăzi, 8 martie, încă o dată președintelui Rusiei, Vladimir Putin, să accepte un dialog. Zelenski susţine că Ucraina nu mai vrea în NATO pentru că nu este pregătită să capituleze. În acest context, este de precizat că Ucraina este pregătită să poarte o discuţie şi să apeleze la o serie de compromisuri.

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Zelensky într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, întrebat dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele Federației Ruse. pentru o încetare a focului: schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoașterea independenței așa-numitei LPR/DPR.

Totodată, preşedintele Ucrainei susţine că ţara sa nu doreşte să fie un stat care „cerșește ceva în genunchi”, și cu atât mai mult, Zelenski susține că nu vrea să fie „un astfel de președinte”.

Serghei Lavrov ministrul de externe rus

Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu este interesat de negocieri şi vrea să provoace un conflict între Rusia şi NATO

 Serghei Lavrov, despre intențiile lui Volodimir Zelenski

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu este interesat de negocieri şi vrea să provoace un conflict între Rusia şi NATO.

”Dacă el (Zelenski) a fost atât de supărat că NATO nu l-a apărat, înseamnă că speră să rezolve conflictul aducând NATO în această poveste, nu prin negocieri”, a spus Lavrov într-o conferinţă de presă după o întâlnire cu omologul său kârgâz, Ruslan Kazakbaiev.

Şeful diplomaţiei ruse a susţinut că preşedintele ucrainean nu ascultă declaraţiile Washingtonului, Parisului, Berlinului şi ale altor capitale europene potrivit cărora NATO nu intenţionează să intervină în conflict.

Şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut sâmbătă aluzie la apelurile liderului ucrainean la NATO, care a criticat vineri Alianţa Atlantică pentru decizia de a nu impune o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina şi pentru lipsa de acţiune în vederea protejării populaţiei ţării.

”În acest caz, vedem că ţările NATO îşi dau perfect seama de imposibilitatea implicării directe a membrilor NATO în ceea ce se întâmplă în jurul Ucrainei”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Reamintim, președintele Zelenski acuză Occidentul pentru promisiunile pe care le-a făcut Ucrainei de a o apăra de atacurile ruse şi pe care nu le-a respectat.

colaj razboi Ucraina, Vladimir Putin, tancuri, refugiati ucraineni, bombardamente

Preşedintele ucrainean a cerut astăzi, 8 martie, încă o dată președintelui Rusiei, Vladimir Putin, să accepte un dialog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *