Prima pagină » Razboi în Ucraina » Preşedintele Volodimir Zelenski l-a decorat pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu

Preşedintele Volodimir Zelenski l-a decorat pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu

31 aug. 2022, 10:05, 6 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a decorat pe ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu. Decizia vine în contextul în care liderul de la Kiev vrea să-şi arate aprecierea pentru ajutorul acordat ţării sale.

De asemenea, ucraineanul a decorat mai mulţi oficiali europeni.

Volodimir Zelenski l-a decoperat pe ministrul Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu şi alţi oficiali din Europa sau Statele Unite ale Americii au fost decoraţi de preşedintele Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a dorit să-şi arate aprecierea şi faţă de miniştri ai Apărării din mai multe state. Pe lista celor decoraţi se afla şi ministrul român care a primit Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept gradul III.

Totul vine în contextul în care Ucraina a primit un sprijin colosal din partea tuturor.

Important de precizat este ca statul român nu a menţionat numărul și tipurile de armament trimise în Ucraina, dar faptul că ministrul Apărării din țara noastră este printre cei decorați, ne arată faptul că România a sprijinit militar tara vecina

Pe lista celor decorați de către Volodimir Zelenski se mai află președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi președintele Consiliului European, Charles Michel. Mai mult decât atât, pe listă o regăsim și pe Adina Vălean, comisar european pentru transport.

România neagă că ar fi trimis ajutor militar Ucrainei

La începutul lunii august, în spaţiul media s-au vehiculat zvonuri cum că România ar fi livrat armament Ucrainei. În acest context, Ministerul Economiei, prin intermediul căruia se fac tranzacţiile cu armament în întreaga lume, neagă vehement faptul că armamentul ar fi fost livrat de ţara noastră.

„Primele verificări arată că obuzele nu sunt din România. Nu putem comenta imagini neautentificate sau speculaţii de presă. Facem verificări și din informațiile preliminare această muniție nu este produsă în România”, spus Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Mai mult decât atât, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în data de 12 aprilie 2022, președintele României, Klaus Werner Iohannis, a afirmat că nu este benefic să fie făcute „declaraţii publice îndelungate” pe această temă.

„Evident, ajutorul militar este şi el transmis către Ucraina de către NATO, un lucru, de altfel, foarte bun. Nu cred, însă, că este foarte bine să facem declaraţii publice îndelungate cu privire la ce face o ţară sau alta concret în acest domeniu”, a răspuns președintele, după ce a fost interpelat ce armament a trimis România în Ucraina.

În aceeaşi ordine de idei, şi ministrul Vasile Dîncu a afirmat că România nu a putut trimite ajutor militar Ucrainei. Ministrul Apărării se referea la ajutorul aerian care a fost cerut în repetate rânduri de ministrul Volodimir Zelenski.

”Noi nu avem MiG-uri funcționale din categoria MiG-29. Am avut niște MiG-uri, care nu sunt în stare de funcționare (…) Am văzut că se discută la un moment de Polonia, care le-ar fi dat astfel de MiG-uri, dar nu s-a mai concretizat”, a spus la acel moment Vasile Dîncu.

Așadar, președintele Volodimir Zelenski a decis să-l decoreze pe ministrul Vasile Dîncu, în semn de apreciere pentru ajutorul acordat Ucrainei din partea statului român, după ce pe 24 februarie a debutat operațiunea militară.

Comentarii
  • La cât respect are actorașul pt români și România poate să-și bage decorația în 3 litere – asta dacă Dâncu ar fi patriot și ar avea coloană vertebrală. Slava Putin !

  • Iata inca un decorat de straini pe langa presedinte si Coldea, etc., oare mai sunt multi care vor mai fi decorati sau mai degraba deconspirati?

  • ptr muila de mai sus

    nu mai sujeti pwla pe net,la muca glodarilor

  • Decoratia lui Dancu o sa ne tina de cald la iarna? O sa ne ajute sa ne platim facturile? Nu. E o tinichea inutila. Am mai zis : este timpul sa ne ajutam si pe noi insine. Am trimis ajutoare, cine stie ce si cat o mai dat Dancu si Ciuca pe ascuns la Ucraina, da’ gata! Ajunge! Sa ne mai lase in pace cu pretentiile.

  • Pentru foarte multi romani sărăcia ne- a distrus de tot si va fi mult mai rau. când se gândesc guvernantii si la noi romanii? Gata cu ajutorarea altora ca murim noi!

  • Zelenski a facut o afacere foarte profitabila. A primit ajutoare gratis si le-a platit cu o decoratie. Se numeste ”decoratia fraierului”. A lui Dancu este cu cocarda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *