Președintele Volodimir Zelenski, despre livrările de tancuri Leopard din Germania: „Discuțiile trebuie să se încheie cu decizii”

Președintele Volodimir Zelenski, despre livrările de tancuri Leopard din Germania: „Discuțiile trebuie să se încheie cu decizii”

25 ian. 2023, 10:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ucraina are nevoie urgentă de tancuri, nu de promisiuni, spune Volodimir Zelenski. În mesajul său de azi noapte, el îi ceartă pe aliații occidentali. Le reproșează că se gândesc prea mult dacă să trimită sau nu armament și tehnică grea de luptă țării sale. Mesajul a fost lansat la finalul unei zile în care presa din Germania a scris că Olaf Scholz ar fi decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina și să permită și altor țări să facă acest lucru.

Iar CNN susține că subiectul va fi dezbătut, astăzi, în Parlament.

Oficial rus: Livrările de tancuri din SUA, o provocare flagrantă împotriva Rusiei

Posibilele livrări de tancuri de luptă din SUA către Ucraina vor fi o „încă o provocare flagrantă” împotriva Rusiei, a declarat miercuri Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, scrie The Guardian.

„Este evident că Washingtonul încearcă intenționat să ne provoace o înfrângere strategică”, a spus Antonov în remarcile publicate în aplicația de mesagerie Telegram a ambasadei. „Dacă Statele Unite vor decide să furnizeze tancuri, atunci justificarea unui astfel de pas cu argumente despre „arme defensive” cu siguranță nu va funcționa. Aceasta ar fi o altă provocare flagrantă împotriva Federației Ruse.”

Zelenski: „Aliaţii au numărul de tancuri” necesare armatei ucrainene pentru a răsturna trupele Moscovei

„Discuţiile trebuie să se încheie cu decizii”, a îndemnat marţi seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe tema posibilelor livrări de tancuri grele occidentale Ucrainei, într-un moment în care Berlinul şi Washingtonul ar putea face pasul miercuri, potrivit mai multor media, scrie AFP.

„Aliaţii au numărul de tancuri” necesare armatei ucrainene pentru a răsturna trupele Moscovei, a declarat el în discursul său zilnic publicat pe reţelele de socializare, insistând că „nevoile sunt mai importante” de „cinci, zece sau cincisprezece tancuri”.

Berlinul se îndreaptă spre un acord de livrare a tancurilor Leopard

Cancelarul Olaf Scholz se va adresa miercuri parlamentului Germaniei cu un posibil anunţ privind livrarea tancurilor grele Leopard către Ucraina, care le reclamă cu insistenţă pentru a se apăra împotriva invaziei ruse, notează AFP.

Două media germane, revista Spiegel şi canalul de informaţii NTV, au afirmat că Scholz, care va lua cuvântul la orele la orele 12.00 GMT în plenul camerei inferioare a parlamentului, ar putea să dea undă verde cu această ocazie ţărilor, printre care Polonia şi Finlanda, care doresc să livreze Kievului tancuri Leopard 2 de producţie germană. „Germania trimite tancuri Leopard Ucrainei”, a scris pe Twitter Partidul Liberal-Democrat (FDP), membru al coaliţiei guvernamentale conduse de Scholz.

Ţările care au achiziţionat tancuri Leopard 2 din Germania pentru forţele lor armate trebuie să obţină permisiunea Berlinului pentru a le reexporta. Varşovia, care doreşte să creeze o „coaliţie de ţări sprijinind Ucraina cu tancuri Leopard 2”, a trimis oficial o cerere în acest sens, a cărei primire a fost confirmată marţi de Berlin.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a spus că speră într-un răspuns rapid, regretând că „germanii întârzie, amână, acţionează într-un mod greu de înţeles”. În cursul unei conferinţe de presă la Berlin cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, noul ministru german al apărării, Boris Pistorius, a declarat marţi că „a încurajat expres ţările partenere care au tancuri Leopard pregătite pentru desfăşurare să antreneze forţele ucrainene pe aceste tancuri”.

Comentarii
  • De negocieri de Pace nu vorbește? Nuuu . E șmecher? Păcat de oamenii care mor aiurea.Ar trebui ca soldații ,din ambele tabere ,sa se unească și sa oprească lupta. Atunci Zele ,sa lupte fizic cu P u t i n personal. As vrea sa văd dacă mai vor război.

  • Mare dreptate ai dar…marioneta a vrut si vrea război.Nu- i pasa de mortii ucrainieni. de distrugeri. Si soldatii prosti si ucrainienii prosti si…. toti ceilalti prosti cu carul executa ordinele marionetei, comandantul lumii. Oare nu vad ca el este vinovat de razboi si nu castiga nimic doar pierderi.De PACE actorul nu a auzit el joaca inca ontr- un film de groaza rolul unui dictator nazist.

  • cel mai tare din Univers e tancul romanesc TR-85 „Bizonul”. ceea ce nu stiu fanii tancurilor sovietice este ca tancul romanesc TR-85M1 „Bizonul” poate sa se intoarca pe loc, senilele avand puterea in sensuri diferite stanga-dreapta asemenea lui Leopard 2. la antrenamentele NATO de multe ori TR-85 „Bizonul” a batut M1 Abrams. sa trimita Romania 1000 de tancuri TR-85 „Bizonul” in Ucraina si o sa vedeti intr-o luna Moscova fluturand steagul alb pe metereze

  • Bai idiotule de ce sa trimitem tancurile noastre? Vrei sa te trezesti cu niste rachete rusesti in cap pentru ca ajuti in continuare o tara Ucraina condusa de un nazist? Esti prost o pu- la esti.Ucrainienii iei vat joc de romanii nostru din teritoriul romanesc din Ucraina si tu vrei sa ajuti in continuare o tara care nu are un pic de respect pentru romania pentru cat am ajutat si vrei sa intram in război si noi cu Rusia. Prostule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *