Prima pagină » Local » Preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă: Responsabilitatea MEC şi MS nu poate fi tolerată!
Preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă: Responsabilitatea MEC şi MS nu poate fi tolerată!

Preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă: Responsabilitatea MEC şi MS nu poate fi tolerată!

09 iun. 2020, 11:20,
George Cristian, în Local

Preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, are o primă reacţie legat de cazul de coronavirus de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi. Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi explica faptul că primul caz de infectare cu coronavirus în rândul elevilor vine după o perioadă de o lună în care USLIP Iaşi a tras zeci de semnale de alarmă referitoare la posibilitatea întâmplării acestor lucruri.

În viziunea lui Laviniu Lăcustă, mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost de a aduce elevii la şcoală.

Principalii vinovaţi de infectarea elevului este Monica Anisie

Laviniu Lăcusta explica faptul că, mai bine de o lună de zile, principala ambtitie a Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi a Ministerului Sănătăţii a fost de a aduce elevii la şcoala pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională:

” Aşa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii de a aduce elevii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, începe să producă consecinţe! Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la şcoală pentru două zile şi inevitabil, a intrat în contact cu profesorii şi cel puţin 10 colegi.” explica Laviniu Lăcustă.

Conducerea USLIP Iaşi va monitoriza cu atenţie cazurile din cele două unităţi şcolare

Conducerea USLIP Iaşi mai monitorizează două situaţii din două unităţi şcolare unde avem în derulare teste medicale. Laviniu Lăcusta a afirmat faptul că el, împreună cu asociaţia pe care o conduce a afirmat în nenumărate rânduri pericolul la care sunt supuşi elevii şi studenţii. Totuşi, Ministerul Muncii nu a ţinut cont de avertismentele sindicatelor din învăţământul preuniversitar.

”Aşa cum am avertizat în toate comunicatele anterioare, nicio aşa-zisă măsură de siguranţă adoptată de către MEC nu poate opri ,,importul” virusurilor în unităţile şcolare. Este îngrijorător şi faptul că primim foarte multe mesaje de la elevi şi profesori prin care ni se reclamă că nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în unităţile de învăţământ. USLIP IAŞI subliniază că întreaga responsabilitate pentru consecinţele care pot decurge din acest experiment social numit pregătire şi participare la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională aparţine în exclusivitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar în egală măsură şi Ministerului Sănătăţii. Această ultimă instituţie are obligaţia de a pune sănătatea publică a populaţiei României deasupra oricăror altor considerente, indiferent de justificarea acestora.”” completează Laviniu Lăcustă.

Un elev de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi a fost depistat pozitiv la infectarea cu coronavirus

Aşa cum au dat, în EXCLUSIVITATE, BZI.RO, un elev aflat în clasa a 8-a a fost depistat pozitiv la infectarea cu coronavirus. Elevul stătea cu bunica lui, persoana care a fost operată recent şi care la rândul ei a fost depistata pozitiv la infectarea cu coronavirus.

 ” Elevul depistat pozitiv este în clasa a 8-a. Acesta a fost la şcoală miercuri şi joi. El locuia cu bunica să care a fost în spital pentru a fi operată şi a fost testată ulterior, pozitiv. În consecinţă, vineri, când am aflat că acest elev este pozitiv am informat forurile superioare. Colegilor şi profesorilor care au intrat în contact cu ei li s-a recomandat să nu vină la şcoală şi să se autoizoleze. În unitatea de învăţământ se face dezinfecţie.” a menţionat Ilie Gheorghică, directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *