Prima pagină » Sport » Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, un nou anunț despre organizarea EURO 2020: „Probleme mari pentru trei orașe”
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, un nou anunț despre organizarea EURO 2020:

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, un nou anunț despre organizarea EURO 2020: „Probleme mari pentru trei orașe”

18 mai 2020, 04:00,
în Sport

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, nu exclude o reducere a numărului de orașe pentru găzduirea Campionatului European din 2020. Pandemia le-a dat planurile peste cap organizatorilor. Președintele forului european ia în calcul că anumite orașe s-ar putea retrage. Bucureștiul, de exemplu, și-a anunțat în continuare disponibilitatea de a găzdui meciuri la Euro.

„În principiu, plănuim să organizăm în aceleași locuri. Cu nouă orașe, totul este stabilit. Avem probleme cu trei alte orașe, deci vom continua să discutăm. Pe scurt, vrem să organizăm în 12 orașe. Dacă nu, suntem gata să facem asta în zece, nouă sau opt orașe”, a spus Ceferin, într-un interviu acordat pentru beIN Sports, citat de rts.ch.

România ar putea găzdui mai multe meciuri la Euro 2020

EURO 2020, care ar fi trebuit să aibă loc în acest an, a fost amânat pentru 2021, din cauza pandemiei de COVID-19 care s-a abătut asupra întregii lumi. Turneul final ar fi urmat să fie organizat de 12 orașe, dar nu toate au confirmat că vor să mai organizeze și anul următor. În aceste condiții, România ar putea primi de la UEFA mai multe meciuri, față de cele 4 pe care le are în prezent. Anunțul a fost făcut de președintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Suntem în discuții cu UEFA, pentru a organiza mai multe meciuri de la EURO, în caz că este nevoie”, a anunțat Burleanu.

După Roma și Bilbao, acum și Copenhaga vine și anunță că nu știe dacă poate finaliza noul proiect pentru EURO 2020 la termenul impus de UEFA. 30 aprilie este termenul până la care cele 12 orașe desemnate gazde pentru turneul final urmează să prezinte la UEFA garanțiile scrise pentru organizarea meciurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *