Prima pagină » Actualitate » Președintele UDMR, Kelemen Hunor, declarații după negocierile blocate cu PSD și PNL: „Orice este posibil dar un singur lucru nu: UDMR să fie element de decor”
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, declarații după negocierile blocate cu PSD și PNL: „Orice este posibil dar un singur lucru nu: UDMR să fie element de decor”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, declarații după negocierile blocate cu PSD și PNL: „Orice este posibil dar un singur lucru nu: UDMR să fie element de decor”

19 nov. 2021, 15:08,
Roxana Butuc, în Actualitate

Vineri, 19 noiembrie 2021, președintele UDMR, Kelemen Hunor a făcut declarații de presă, imediat după ce negocierile cu Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal au fost blocate din cauza unor neînțelegeri.

Acesta a declarat faptul că nu acceptă ca UDMR să fie doar de decor în această coaliție iar negocierile sunt încă departe de a se finaliza.

Kelemen Hunor face declarații după negocierile blocate cu PNL și PSD

În declarațiile date de șeful UDMR, după negocierile eșuate cu PNL și PSD, Kelemen Hunor a afirmat faptul că discuțiile au luat momentan o pauză, acestea urmând să fie reluate. Cu toate astea, acesta a spus că deși se pot accepta multe, însă nu ca UDMR să fie element de decor.

„În principiu se poate aştepta la un vot în parlament săptămâna viitoare joi în cazul în care negocierile vor fi realizate până luni. Am făcut o pauză. Vedem dacă continuăm în seara asta sau mâine dimineaţă cel târziu. vom vedea cum evoluează lucrurile. Orice este posibil în această situaţie. Unul singur nu este posibil: UDMR să fie element de decor, să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și așteptând poștașul în fiecare lună. Noi am fost extrem de corecţi în această perioadă. Fiecare face greşeli şi noi am făcut. Vom vedea cu colegii ce se va întâmpla. Încă suntem în negocieri. Suntem în discuţii”, a spus Kelem Hunor.

Kelemen Hunor declară că UDMR poate conduce orice minister

De asemenea, președintele UDMR a mai adăugat faptul că partidul politic este capabil să conducă orice minister. Acesta declară că sunt mai mult decât conștienți de faptul că fără ei nu poate fi formată o majoritate. Mai mult de atât, aceștia sunt hotărâți să nu renunțe la Ministerul Dezvoltării.

„Putem conduce orice minister. Deocamdată suntem de departe de a finaliza discuţiile. Vă daţi seama că fără noi se poate face majoritate. Asta este decizia, să avem un guvern. Asta este matematica. Pot exista anumite formule prin care se pot face majorităţi. A fost un moment în care am cerut şi după am făcut un pas înapoi (n.r. funcţia de premier). Avem o discuţie în 4, aici e vorba şi de grupul minorităţilor. Nu am avut discuţii separate cu nimeni. La telefon am vorbit cu toţi.

UDMR nu renunţa la ministerul Dezvoltării. Nu vă supăraţi, discutând cu colegii mei, care este problema? Eu cred că în acest moment nu trebuie să facem alte greşeli decât cele existente. Nu sunt atent la nimeni. Noi suntem atenţi la ceea ce se întâmplă la noi în ograda. Klaus Iohannis a chemat luni la negocieri partidele politice.”, a încheiat președintele UDMR.

Marcel Ciolacu face declarații după blocarea negocierilor

Negocierile de astăzi, 19 noiembrie 2021, dintre PNL-PSD-UDMR, au ajuns la un punct de cotitură, unde Kelemen Hunor a amenințat că va părăsi coaliția.  În ceea ce privește punctul de vedere al lui Marcel Ciolacu, președintele PSD privind aceste discuții acesta a spus că dacă UDMR iese și PSD se va retarge.

„Am finalizat acordul politic. De luni vom intra în procedura pentru ca să ne ţinem de cuvânt în fata românilor. Joi, România să aibă un Guvern. Sunt normale anumite discuţii când formezi o coaliţie şi ai negocieri. Asigur românii că vom avea un Guvern. Trebuie să înţelegem toţi care dorim aceasta coaliţie că mai sunt discuţii. Aceasta coaliţie va fi formată de către PNL PSD, UDMR şi minorităţi.

Eu nu am alt mandat de la partid pentru a creona o altă majoritate. Logic înseamnă că eu nu am un mandat pentru un guvern PSD PNL. Dacă UDMR iese din această coaliţie, automat şi PSD va ieşi. V-am explicat exact paşii. PSD nu are niciun minister. De aceea avem negocieri. Repet, eu am un mandat de la partid foarte clar. Alt mandat nu am. Dacă unul dintre aceste partide iese din coaliţie, iese şi PSD. PSD doreşte ministerul Transporturilor. Mama am vorbit cu ea dimineaţa şi mi-a propus anumite ministere”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *