Prima pagină » Razboi în Ucraina » Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, confirmă loviturile de rachete din Kiev

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, confirmă loviturile de rachete din Kiev

25 feb. 2022, 08:00,
în Razboi în Ucraina

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a confirmat mai multe lovituri cu rachete din Kiev, în cursul dimineţii de vineri, 25 februarie 2022. Zelensky a spus că grevele au început vineri, ora locală, la ora 4:00. El a adăugat că atacurile Rusiei au vizat atât locuri militare, cât și civile, iar un avion rusesc s-a prăbușit peste un bloc. Rusia a declarat anterior că nu țintește lovituri asupra civililor. Dar, așa cum am raportat mai devreme, capitala Kiev a avut explozii în această dimineață, inclusiv ceea ce pare a fi o grevă care a lovit o clădire rezidențială.

Kiev: 7.30 dimineața – Liderul ucrainean Volodimir Zelenski le vorbește din nou cetățenilor săi într-o adresă video. Atât în ​​ucraineană, cât și în rusă, el face apel la Rusia pentru o încetare a focului.

Vladimir Zelenskiy confirmă loviturile de rachete din Kiev şi din alte zone din Ucraina

Președintele Vladimir Zelenskiy s-a adresat naţiunii în a doua zi de război în Ucraina. Zelenskiy a vorbit despre faptul că Rusia trebuie să comunice pentru a pune capăt ostilităților care, potrivit unor surse neconfirmate oficial, au făcut zeci, sute de morți/răniți. Președintele a avertizat că dacă Rusia va începe imediat negocierile, va pierde mai puțini oameni. Acesta a mai vorbit și despre faptul că armata va apăra în continuare țara și că, până când Rusia nu se va opri, militarii vor continua să riposteze

„Rusia va trebui să ne vorbească mai devreme sau mai târziu despre cum să pună capăt ostilităților și să oprească această invazie. Cu cât conversația începe mai devreme, cu atât pierderile Rusiei vor fi mai mici. Atacurile vor continua până când Rusia va înceta”. a vorbit președintele Ucrainei.

Tocmai noaptea trecută, a avertizat cu privire la intensificarea atacului asupra capitalei. El a spus că nu are nicio intenție să părăsească capitala și că știe că este ținta numărul unu a Rusiei chiar acum. Loviturile de rachete din Kiev s-au soldat și cu victime omenești după ce un avion rusesc s-a prăbușit peste un bloc din regiune.

Armata din Ucraina luptă în orașul Sumy

Pe lângă loviturile de rachete din Kiev, armata din Ucraina luptă în alt oraș important pentru țară. Au fost semnalate lupte cu arma (lupte directe) în nord-estul orașului menţionat mai sus. Armata ucraineană a publicat filmări despre ceea ce spune că este o luptă de stradă între apărătorii ucraineni din orașul Sumy, din nord-estul orașului, și atacatorii ruși.

Sumy – cu o populație de peste 260.000 de oameni – este o capitală regională care se află la mai puțin de 30 km (19 mile) de granița cu Rusia. Șeful administrației locale, Dmytro Zhyvytsky, a declarat că un mare convoi militar rus se îndrepta spre vest, pe lângă Sumy, spre capitala Kiev. El a mai spus că orașul din apropiere Konotop era acum încercuit.

În schimb, serviciul de poliție de frontieră al Ucrainei declară că unitatea să din regiunea de sud-est Zaporizhzhya a fost lovită de rachete rusești la ora locală 04:25 (02:25 GMT). Serviciul spune că există victime și răniți printre polițiștii de frontieră din unitatea Prymors’ky Pasad.

Așadar, loviturile de rachete din Kiev nu sunt singurele probleme pe care Ucraina le are. Practic în mai tot teritoriul de la estul României se duc lupte teribile între ruși și ucrainieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *