Prima pagină » Actualitate » Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, acuzație gravă la adresa belarușilor: “De pe teritoriul vostru ni se ucid copiii”
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, acuzație gravă la adresa belarușilor: “De pe teritoriul vostru ni se ucid copiii”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, acuzație gravă la adresa belarușilor: “De pe teritoriul vostru ni se ucid copiii”

01 mart. 2022, 23:45,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus ca ar fi dispus să poarte discuții cu Rusia, dar a respins propunerea Kremlinului de a avea o întâlnire în Belarus, un teren de scenă pentru invazia Ucrainei de către Moscova.

„Am auzit multe discuții despre o întâlnire între Ucraina și Rusia care ar putea pune capăt acestui război și readuce pacea la noi. Destul de des [Minsk] este menționat ca locul pentru aceste negocieri”, a spus Zelensky într-o adresă postată pe site-ul președinției duminică dimineață.

„Locația nu a fost aleasă de [Ucraina] și nici de [Belarus]. A fost aleasă de conducerea rusă”.

Belarus a jucat un rol cheie în invadarea Ucrainei de către Rusia

Trupele ruse au invadat granița cu Belarus cu sprijinul guvernului din Belarus, potrivit oficialilor ucraineni. Administratia Biden a sancționat nouă firme de apărare din Belarus pentru sprijinul acordat invaziei.

Adresându-se direct Belarusului, Zelensky a spus: „Dacă nu ar exista acțiuni agresive de pe teritoriul tău, am putea vorbi la Minsk, orașul tău. Când erai neutru, am vorbit la Minsk. De aceea nu vorbim acum la Minsk”, scrie CNN.

Liderul ucrainean se adresează totodată belarușilor, afirmând: „De pe teritoriul vostru ni se ucid copiii. Cum vă veți putea privi copiii în ochi, cum vă veți mai putea privi în ochi unii pe alții?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *