Prima pagină » International » Președintele SUA, Joe Biden, va merge în Kiev: „Nu mă vor lăsa” – VIDEO

Președintele SUA, Joe Biden, va merge în Kiev: „Nu mă vor lăsa” – VIDEO

15 apr. 2022, 09:22,
în International

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va merge la Kiev. Șeful de la Casa Albă le-a transmis joi, 14 aprilie 2022, reporterilor că este cu adevărat pregătit să viziteze personal capitala Ucrainei, țară afectată de invazia Rusiei.

Potrivit unei înregistrări video publicate pe Twitter de The Recount, este înfăţişat liderul Statelor Unite ale Americii în timp ce răspunde la întrebarea unui reporter.

”Luăm această decizie acum”, a spus Biden când a fost interpelat dacă va trimite un oficial de rang înalt în Ucraina.

Joe Biden va merge în Kiev. Președintele SUA vrea să vadă personal consecințele războiului

Președintele SUA, Joe Biden, a fost întrebat dacă este pregătit să plece el însuşi, iar şeful de stat a răspuns afirmativ.

”Veţi trimite oficiali de rang înalt în Ucraina?”, l-a întrebat un reporter pe preşedintele Biden înainte să se îmbarce în Air Force One.

”Luăm această decizie acum”, a răspuns Biden.

Întrebat pe cine va trimite, Biden s-a întors către reporter şi a spus: ”Eşti gata să mergi tu?”

”Sunteți dumneavoastră?”, a răspuns reporterul.

”Da!”, a fost răspunsul final şi categoric al liderului SUA.

Discuții ale oficialilor americani despre situația din Ucraina

Reamintim faptul că oficialii americani au avut la nivel intern o serie de discuţii preliminare despre trimiterea unui membru de rang înalt al administraţiei în Ucraina, conform unor surse citate de CNN. De asemenea, oficialii au discutat despre trimiterea secretarului Apărării Lloyd Austin sau a secretarului de stat Antony Blinken.

În ultimele zile, în Kiev a fost și premierul britanic Boris Johnson care a făcut o vizită surpriză.

În urma discuțiilor, americanii au menționat ulterior că Joe Biden nu plănuieşte în momentul de față o călătorie în Ucraina. Însă, nu este prima dată când șeful de la Casa Albă şi-a exprimat interesul de a se deplasa în țara vecină, potrivit Daily Mail.

În timp vizitei sale din Polonia, luna trecută, Joe Biden a menționat că nu poate trece graniţa cu Ucraina, invocând că ”ei” nu-l vor lăsa.

”Nu mă vor lăsa, de înţeles, cred, să trec graniţa şi să văd se întâmplă în Ucraina”, a spus preşedintele american.

„Da, am spus că este genocid, pentru că devine tot mai clar că Putin încearcă să șteargă pur și simplu ideea de a fi ucrainean. Tot mai multe dovezi ies la lumină despre lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina. Și vom afla din ce în ce mai multe despre devastarea produsă. Vom lăsa avocații să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar mie cu siguranță așa mi se pare. Mulțumesc”, a fost răspunsul lui Joe Biden la întrebarea reporterilor.

Oficialii de la Casa Albă au ținut să adauge că procedurile de securitate complexe care ar trebui puse în aplicare pentru ca Biden să îl viziteze pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

De asemenea, înainte ca președintele SUA să plece în Polonia, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a exclus ca Joe Biden va merge în Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *