Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, va efectua o vizită în Polonia. Anunțul făcut de Casa Albă

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, va efectua o vizită în Polonia. Anunțul făcut de Casa Albă

10 feb. 2023, 22:40,
BZI.ro, în International

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va efectua o vizită în Polonia, în perioada 20-22 februarie, şi va participa la o reuniune în Formatul „Bucureşti Nouă” (B9), a anunţat vineri seară Preşedinţia de la Washington.

„În perioada 20-22 februarie, preşedintele Joseph R. Biden se va deplasa în Polonia. Se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, pentru a discuta despre cooperarea noastră bilaterală, precum şi despre eforturile colective de susţinere a Ucrainei şi de consolidare a capabilităţilor NATO în sensul descurajării. Se va întâlni cu liderii din Formatul Bucureşti Nouă (B9), un grup de aliaţi de pe flancul estic, pentru a reafirma susţinerea fermă a Statelor Unite pentru securitatea Alianţei”, anunţă Preşedinţia SUA, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu.

Joe Biden, declaraţii înainte de marcarea a un an de la izbucnirea războiului în Ucraina

De asemenea, Casa Albă anunță că Joe Biden va face declaraţii înainte de marcarea a un an de la izbucnirea războiului în Ucraina și va aborda modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru susţinerea poporului Ucrainei.

„Preşedintele SUA va face declaraţii înainte de marcarea a un an de la invazia brutală şi neprovocată a Rusiei în Ucraina, abordând modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru susţinerea poporului Ucrainei, în acţiunile de apărare a libertăţii lor şi a democraţiei, abordând şi modul în care va continua să fie alături de poporul Ucrainei cât timp va fi nevoie”, a precizat Casa Albă.

Președintele SUA speră să reitereze sprijinul american pentru Ucraina

Consilierii lui Biden plănuiesc de mai multe săptămâni cum vor marca aniversarea invaziei, inclusiv un potențial discurs important. Ei speră să sublinieze rezistența poporului ucrainean, subliniind în același timp importanța unității în lunile nesigure care vor urma.

Președintele SUA speră să reitereze sprijinul american pentru Ucraina în viitoarea sa călătorie în regiune, a declarat un oficial de rang înalt de la Casa Albă, inclusiv să precizeze că va fi oferită asistență suplimentară.

„Vrea să vorbească despre importanța hotărârii și a unității comunității internaționale în susținerea Ucrainei de acum aproape un an”, a declarat John Kirby, coordonatorul comunicării strategice la Consiliul de Securitate Națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *