Prima pagină » National » Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: „Vorbim foarte mult de prevenţie, dar, în realitate, nu se face nimic”

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: „Vorbim foarte mult de prevenţie, dar, în realitate, nu se face nimic”

04 nov. 2020, 19:45,
în National

Miercuri, 4 noiembrie, Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a declarat că deși se discută mult despre prevenție și au fost adoptate și acte normative, în contextul epidemiei cu noul coronavirus, „nu se face nimic şi consecinţele se văd foarte clar”.

Doina Azoicăi este de părere că, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, trebuie să se treacă la o atitudine „mai ofensivă”.

„La partea aceasta de prevenţie se pare că noi suntem în urmă cu mulţi ani faţă de alte ţări. (…) Vorbim foarte mult de prevenţie, poate avem şi acte normative, dar, în realitate, nu se face nimic şi consecinţele se văd foarte clar din estimările acestea statistice, care, în esenţă, sunt doar vârful aisbergului fenomenelor morbide din România. Cu alte cuvinte, eu cred că de la această atitudine defensivă în problema prevenţiei trebuie să trecem într-o atitudine mai ofensivă, mai implicată, mai practică şi să încercăm să facem ceva”, a explicat Azoicăi, la dezbatere online organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Doina Azoicăi: „Istoric am rămas doar pe ideea sau pe practica vaccinării doar la categoriile de vârstă mică – la copii”

Conform preşedintelui Societăţii Române de Epidemiologie, chestiunea vaccinării pe tot parcursul vieţii este promovată atât în ţările Uniunii Europene, cât şi în întreaga lume.

„Istoric am moştenit calendare de vaccinare care sunt adresate vârstei copilăriei şi este foarte bine şi trebuie să le menţinem în continuare, pentru că situaţia, în continuare, ne obligă să facem lucrul acesta. Din nefericire, parcă facem abstracţie sau închidem ochii vizavi de adultul tânăr, de adolescent, de adultul cu comorbidităţi, indiferent de grupa de vârstă la care se află, şi comorbidităţile ştim că sunt multiple în România. (…) Istoric am rămas doar pe ideea sau pe practica vaccinării doar la categoriile de vârstă mică – la copii”, a explicat Doina Azoicăi.

Câte cazuri de infectare a înregistrat România în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

RECORD DE INFECTĂRI ÎN ROMÂNIA 8.651 de cazuri

RECORD DE INFECTĂRI ÎN IAȘI  363

RECORD DE INTERNĂRI LA TERAPIE INTENSIVĂ  1.001

RECORD DE DECESE  146 decese

Până astăzi, 7.419 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost raportate 146 decese (77 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 48 decese la categoria de peste 80 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`