Prima pagină » Local » Președintele Sindicatului Şoferilor şi Angajaţilor din CTP Iaşi, la protestele STB: „Suntem solidari cu cei 200 de șoferi concediați”- GALERIE FOTO / VIDEO

Președintele Sindicatului Şoferilor şi Angajaţilor din CTP Iaşi, la protestele STB: „Suntem solidari cu cei 200 de șoferi concediați”- GALERIE FOTO / VIDEO

06 mai 2022, 02:07, 1 ,
Andreea Andrei în Local

Mai mulți membrii de sindicat din țară s-au dus la București pentru a susține protestele din cadrul STB. Președintele Sindicatul Şoferilor şi Angajaţilor din CTP Iaşi, Paul Păuleț s-a dus împreună cu câțiva colegi pentru a-și arăta solidaritatea.

Sindicaliștii de la Compania de Transport Public Iași sunt solidari cu protestul celor de la Societatea de Transport București. Împreună cu președintele sindicatului de transport public din Iași s-au dus încă 4 colegi, iar la protest se adună membri de sindicat din toată țara. Protestul denunță concedierea a peste 200 de șoferi de autobuz din cadrul companiei bucureștene. Motivul concedierii fiind greva spontană de la începutul anului.

S-au întâlnit la București membrii sindicatului de transport public

La București s-au adunat membrii din sindicatul de transport public din toată țara. Președintele sindicatului din Iași a ales să participe la protest în semn de solidaritate, în ziua lui liberă. Au mai mers la protest încă 4 colegi.

“Noi suntem solidari cu Bucureștiul, împreună cu federația transportatorilor. Suntem prezenți aici cu toții pentru a susține șoferii care au fost concediați, din pricina protestului. Am venit pe cont propriu, în ziua mea liberă, împreună cu 4 colegi. Din partea federației sunt aproape 100 de persoane. La Iași nu s-a stabilit nici un protest la nivel de federație, dar nu se știe niciodată. Vedem cum se vor desfășura negocierile din luna iulie, pentru contractul colectiv de muncă”, declară președintele sindicatului de transport public din Iași.

În Iași vor avea loc în luna iulie negocieri între Compania de Transport Public Iași și membrii de sindicat cu privire la condițiile de muncă, modul de salarizare și bonusuri, precum și ajustări ale programului.

Motivele protestului de la București

Joi, 5 mai 2022, au avut loc un protest în București, organizat de Federația Transporturilor. Nemulțumirile protestatarilor sunt legate de maniera în care Societatea de Transport București a decis să îi “pedepsească” pe șoferii de autobuz care au participat la greva generală din luna ianuarie 2022.

Au fost concediați 223 de șoferi de autobuz din cadrul Societății de Transport București (STB).

În răspuns, joi 5 mai 2022, peste 100 de membrii ai Federației de Transport din toată țara au fost prezenți în fața sediului companiei bucureștene pentru a-și arăta solidaritatea față de colegii concediați pe nedrept.

În ianuarie 2022 a fost o grevă generală la București în urma căreia compania a pierdut 4,8 milioane de lei. Nemulțumirile angajaților sunt legate de mediul stresant de muncă, programul solicitant, care nu este remunerat corect și salarizarea care de asemenea, din mărturiile angajaților, este minimă și calculată fără ore suplimentare. De asemenea nemulțumirile șoferilor sunt legate și de faptul că nu se plătesc, conform contractelor, zilele de sărbători în care aceștia lucrează.

La nivelul municipiului Iași, a fost de asemenea un protest care viza aceleași teme, iar membrii de sindicat din cadrul Companiei de Transport Public Iași susțin că dacă în urma negocierilor din luna iulie, nu se va schimba nimic, ar putea organiza iarăși un protest. Președintele sindicatului de transport din Iași se arată încrezător cu privire la decizia pe care ar putea să o ia CTP Iași.

Comentarii
  • Asta se vede

    Mă gunoiaelor, angajați oamenii la loc și plătiți-ii! Nu mai băgați bani în războaiele care Nu ne aparțin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *