Prima pagină » International » Președintele Recep Erdogan a pălmuit un copil care a refuzat să îi pupe mâna – VIDEO
Președintele Recep Erdogan a pălmuit un copil care a refuzat să îi pupe mâna - VIDEO

Președintele Recep Erdogan a pălmuit un copil care a refuzat să îi pupe mâna – VIDEO

29 iul. 2024, 17:58, 1 ,
în International

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost aspru criticat după ce a lovit un copil care a refuzat să-i sărute mâna întinsă, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 27 iulie, în timpul unei ceremonii de inaugurare a unor locuințe construite în cadrul unui proiect de transformare urbană din provincia Rize, situată în nordul Turciei, unde s-a născut Erdogan.

Președintele Recep Erdogan, puternic criticat de opinia publică

După ce a ținut un discurs, Erdogan a înmânat cheile locuințelor proprietarilor. Doi copii dintr-o familie au urcat pe scenă înaintea părinților lor. Erdogan le-a întins mâna pentru ca aceștia să i-o sărute, o practică tradițională în comunitățile musulmane pentru a arăta respect față de cei mai în vârstă.

Când unul dintre copii a refuzat să-i sărute mâna și l-a privit fix pe șeful statului, Erdogan l-a lovit ușor peste obraz, ca să-i atragă atenția și să-l admonesteze.

După ce a fost lovit, copilul a sărutat mâna președintelui turc, iar Erdogan i-a dat și niște bani, o altă practică tradițională în comunitățile musulmane.

Videoclipul incidentului a provocat controverse intense pe rețelele de socializare, numeroși utilizatori condamnând gestul președintelui, conform Le Figaro.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *