Prima pagină » Actualitate » Președintele PSD, Marcel Ciolacu, mesaj pentru partidele din Parlament înainte de vot: „Ar trebui să stăm mai aplicați de vorbă”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, mesaj pentru partidele din Parlament înainte de vot: „Ar trebui să stăm mai aplicați de vorbă”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, mesaj pentru partidele din Parlament înainte de vot: „Ar trebui să stăm mai aplicați de vorbă”

20 oct. 2021, 10:35,
BZI.ro, în Actualitate

Înainte de luarea votului în Parlament cu privire la Guvernul Cioloș, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacul trimite un mesaj partidelor.

Acesta a făcut apel cu privire la politicienii care nu sunt de specialitate să aibă rezerve cu privire la pandemie, întrucât acest subiect îi depășește.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru partide înainte de vot

Președintele social democraților, Marcel Ciolacu face apel la partidele din Parlament, chemându-le la negocieri. Mesajul acestuia e ca politicienii să stea mai „aplicați” la discuții în ceea ce privește formarea unui nou Guvern.

„Ar trebui să stăm mai aplicați de vorbă. Cred că toate declarațiile mele sunt serioase (n. r.: cu referire la demiterea președintelui). Politicienii care nu sunt de specialitate să nu-și mai dea cu părerea despre pandemie. Am făcut apel încă de acum un an și jumătate”, a precizat Marcel Ciolacu, în Parlamentul României.

PSD va vota împotriva Cabinetului Cioloș

Astăzi, 20 octombrie 2021, șeful PSD a anunțat faptul că social democrații nu vor susține un Guvern Cioloș, astfel că, în cadrul ședinței plenului reunit aceștia vor vota împotrivă.

”Biroul Permanent Naţional al PSD a decis în unanimitate că nu vom vota Guvernul. Vom vota contra”, a declarat Marcel Ciolacu

PSD se pregătește de alegerile anticipate

În contextul încercării Guvernului propus de a forma o majoritate, Marcel Ciolacu a dat ordin filialelor județene să înceapă pregătirile pentru alegerile anticipate. Conform unor surse, Marcel Ciolacu a declarat faptul că finalitate a acestei crize politice s e poate materializa doar prin procedura alegerilor anticipate.

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin că Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizațiilor județene PSD.

Pentru aceasta, se pare că au fost deja pregătite și împărțite în județe milioane de pliante.

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

Dacian Cioloș, despre votul din Parlament

Cât despre situația actuală din Parlament, Dacian Cioloș a declarat faptul că face un apel către toți parlamentarii îndemnându-i să voteze pentru Guvernului propus, astfel încât România să poate avea un Guvern funcțional.

”În primul rând, vreau să transmit condoleanțe tuturor familiilor care astăzi și în zilele trecute au pierdut pe cineva drag. Este un eșec de proporții al statului că nu a reușit să preîntâmpine ceea ce se întâmplă în aceste zile.

Trăim, din păcate, zile cumplite și e nevoie ca toți care ne aflăm astăzi în funcții publice să tragem învățămintele necesare și să fim responsabili față de faptele noastre, pentru că iată cum decizii administrative pot duce la drame naționale. Cred că timpul discursurilor politice a apus. Ne ajung din urmă faptele și deciziile și, așa cum spunea și președintele Iohannis, suntem în ceasul al 12-lea, când trebuie să luăm decizii și să ne asumăm decizii (…). a menționat Dacian Cioloș într-o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *