Prima pagină » Actualitate » Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, despre problema sistemului de irigații din România: „Căutăm soluții!” – VIDEO

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, despre problema sistemului de irigații din România: „Căutăm soluții!” – VIDEO

18 iul. 2022, 12:13, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele Partdidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a susţinut declaraţii de presă astăzi, 18 iulie 2022. Preşedintele Camerei Deputaţilor afirma că luni va avea o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul Agriculturii pentru a căuta soluții la problema sistemului de irigații din România.

„Căutăm soluții la problema iriganțiilor și căutăm din fonduri de la bugetul statului. Cred că o să vină domnul Daea. Eu o să am o discuție cu domnia sa, dar și cu domnul premier”, a spus Marcel Ciolacu.

Pe lângă problema sistemului de irigaţii din România, Marcel Ciolacu a vorbit şi despre pensiile speciale

Liderul social-democraţilor a ţinut să discute şi despre scandalul pensiilor speciale. Marcel Ciolacu a menţionat că se va interveni cu o impozitare extrem de mare, după discuţiile din coaliţia de guvernare.

„Se va negocia și se va discuta. (…) În zona de pensii speciale, cred că am picat cu toții de acord, este aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât venitul pe care l-ai avut în activitate. Vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul rămâne să avem o discuție în coaliție. (…) Vom vedea în funcțiile CCR ce soluție vom găsi pentru jalonul impus de dl Ghinea”, a spus Ciolacu.

Interpelat dacă a purtat vreo discuție cu ministrul Apărării în ceea ce priveşte o eventuală majorare a pensiilor, Ciolacu a răspuns că nu a avut un astfel de dialog.

„Am avut o discuție punctuală pe anumite venituri suplimentare la cei care asigură permanența, unde are perfectă dreptate, mai ales în contextul actual cu Ucraina. O să avem o discuție aplicată și în ceea ce privește pensiile”, a adăugat Ciolacu, precizând că este vorba de pensii ocupaționale și nu pensii speciale.

Marcel Ciolacu, despre eliminarea excepţiilor fiscale

În continuarea dialogului sau, Marcel Ciolacu susţine că a obosit să tot aibă dreptate și precizează că excepțiile fiscale care vor fi eliminate de către Executiv erau cerute de multă vreme de către PSD. Mai mult decât atât, Ciolacu a reliefat că statul român este obligat să crească colectarea și mai ales să finalizeze digitalizarea.

”Ce să fac? Tot timpul să am dreptate? Câteodată obosești să tot ai dreptate. În acest moment, statul român își face treaba și s-au scos câteva excepții fiscale. Am văzut că și auditorii au venit cu aceleași soluții: digitalizare și eliminarea excepțiilor. Este treaba statului român să crească colectarea, în acest moment. Este prins jalonul în PNRR și trebuie să scădem plafonul pentru microîntreprinderi. De asemenea, s-a constatat că erau peste 260.000 de IMM-uri care nu aveau niciun angajat. Acum s-a pus condiția pentru a avea cel puțin un angajat și mi se pare normal să fie așa”, a spus Marcel Ciolacu.

Noi detalii despre candidatul PSD la prezidențiale: „Accept și candidaturi externe”

În altă ordine de idei, liderul social-democratilro a anunţat schimbări importante cu privire la maniera în care PSD își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale din anul 2024. Ciolacu spune că social – democrații trebuie să meargă mai departe de vechea regulă în care candidatul automat președintele partidului.

„Singură discuție pe care am avut-o foarte clar. Viitorul candidat al PSD va fi ales de fiecare organizație, consilier, viceprimar, prin conferință de alegeri. Shimbăm radical modul de alegere a candidatului. S-a rupt acea cutumă conform căreia președintele partidului va fi și candidat. Din punctul meu de vedere voi accepta și candidați din afara partidului. În PSD a constatat că nu am mai avut un congres extraordinar din 2018”, a declarat Marcel Ciolacu.

Problema sistemului de irigații din România continuă să fie subiectul principal dezbătut în prezent, având în vedere seceta ce a afectat culturile fermierilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *