Prima pagină » Actualitate » Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declarații privind propunerea PNL pentru funcția de premier: „Eu am crezut ca îl propun pe Alexandru Rafila – VIDEO
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declarații privind propunerea PNL pentru funcția de premier: „Eu am crezut ca îl propun pe Alexandru Rafila - VIDEO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declarații privind propunerea PNL pentru funcția de premier: „Eu am crezut ca îl propun pe Alexandru Rafila – VIDEO

18 nov. 2021, 15:21,
Roxana Butuc în Actualitate

Marcel Ciolacu, face declarații astăzi, 18 noiembrie 2021, înainte de negocierile cu Partidul Național Liberal, în legătură cu propunerea acestora de ca Nicolare Ciucă să fie premier.

Șeful Partidului Social Democrat a mai declarat faptul că nu are nicio înțelegere cu Klaus Iohannis, președintele României.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declarații privind propunerea PNL pentru funcția de premier

Astăzi, 18 noiembrie 2021, șeful social-liberalilor, dat o declarație prin care s-a arătat surprins de alegerea PNL de a-l propune pe Nicolae Ciucă pe funția de premir al României, însă acest lucru nu va împiedica, ca PSD să vină cu propria propunere.

„Eu am crezut ca îl propun pe Alexandru Rafila. În acest moment PSD are o propunere de prim-ministru. Mergem la negocieri la ora 16:00 cu cei de la PNL. În acest moment înțeleg ca PNL are altă propunere pentru rotație”, a spus acesta.

Întrebat dacă are vreo înțelegere cu președintele României, acesta a explicat că nu există așa ceva și dacă ar fi fost, criza politică era rezolvată până acum.

„N-am stat de vorbă cu Klaus Iohannis.Doamne fereste! Nici macar nu am stat de vorba cu dl Iohannis. Credeti ca daca aveam intelegere cu dl. Iohannis stateam doua luni in aceasta criza?”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Social democrații preconizează ca săptâmâna viitoare România va avea Guvern

Marcel Ciolacu, șeful PSD, într-o declarație dată astăzi, 18 noiembrie 2021, în contextul zvonurilor apărute precum că Florin Cîțu l-ar fi propus pe Alexandru Rafila premier, acesta a afirmat faptul că săptămâna viitoare, România va avea Guvern.

”Suntem foarte avansați cu programul de guvernare, mai avem doar pe zona fiscală de finalizat. Săptămâna viitoare vom avea Guvern. Îmi mențin părerea și repet ceea de am spus și ieri: săptămâna viitoare vom avea Guvern, iar rectificarea bugetară este o prioritate pentru noi, pentru a rezolva problemele de la sănatate”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Liberalii îl vor propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier

Astăzi, 18 noiembrie 2021, în ședința Partidului Național Liberal au decis ca Nicolae Ciucă să fie propunerea din partea acestora pentru funcția de premier, spun surse din partid. De asemenea, la ședință, premierul interimar Florin Cîțu nu a fost prezent fizic. Liberalii vor merge cu această propunere în fața președintelor României, Klaus Iohannis.

„La ora 16:00 va fi președintele Florin Cîțu la Palatul Parlamentului, va fi și domnul Nicolae Ciucă, va fi întreaga echipă. (Florin Cîțu, n.red.) rămâne în echipă, echipa a fost lărgită și șeful acestei echipe din momentul acesta este domnul Nicolae Ciucă.  Discutăm, negociem, pentru că o să fie niște principii de la care noi pornim.

Vedeți și dumneavoastră ce presiune este! Este foarte clar că trebuie să avem un guvern cât mai repede! Nu am discutat de numărul de ministere! Au fost niște opțiuni la un moment, ca în domeniul mediului de afaceri să se mai creeze un minister și unul în domeniu social, în domeniul familiei, nu s-a luat nicio hotărâre, pentru că ne-am concentrat pe programul de guvernare. Eu sper că de astăzi după amiază vom discuta!”, a spus Gheorghe Flutur imediat după ședința BEx.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`