Prima pagină » National » Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a început turneul prezidențial de la Dăbuleni
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a început turneul prezidențial de la Dăbuleni

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a început turneul prezidențial de la Dăbuleni

18 iul. 2024, 18:21, 1 ,
în National

Ciucă a anunțat de la Washington, luni, că dorește să intre în cursa prezidențială și a promis că va începe prin a-și convinge colegii de partid din toate filialele județene că este candidatul potrivit să reprezinte PNL în alegerile pentru funcția de președinte.

Originar din Dolj, Ciucă și-a început turneul prin filialele PNL din localitatea Dăbuleni. De aici își începea campania electorală pentru Senat și fostul președinte PSD Mircea Geoană, în 2008.

„Întotdeauna este mai bine să mergi în luptă alături de camarazi de încredere. Vreau să intru în competiția pentru Cotroceni doar după ce discut cu toți colegii din filialele PNL. Iar astăzi am început acolo unde îmi este mai aproape de suflet: acasă, în Dolj. La Dăbuleni, alături de colegii din filiala Dolj, am discutat despre așteptările lor referitoare la România de mâine și la modul în care viitorul președinte al țării va munci pentru poporul român. Este ceea ce îmi propun să fac lunile următoare în toate organizațiile liberale din țară, și nu numai”, a scris Ciucă, joi, pe Facebook.

Turul 2 și sondajele

Ciucă s-a arătat încrezător că va intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, spunând că sondajele de opinie creditau PNL cu un scor mult mai mic decât cel obținut la alegerile locale.

„Dacă dăm timpul înapoi, putem să vedem că, cu câteva luni în urmă, eram… tot din zona respectivă ne spuneau că nu putem să obţinem mai mult de 14-16, uneori 17% la alegeri. Partidul Naţional Liberal a reuşit să atingă pragul de 30% la alegerile locale şi eu mizez foarte mult pe tot ceea ce înseamnă determinarea, atât a activului de partid al PNL, cât şi la nivelul electoratului de dreapta, ca România în continuare să aibă un preşedinte de dreapta”, a declarat Nicolae Cucă, marţi seară, la Digi 24.

El a comentat şi rezultatele sondajelor de opinie care nu îi dau şanse mari de a câştiga funcţia supremă în stat.

”Nici înainte de alegerile locale nu stăteam bine în sondaje. Realitatea a fost alta. Eu sper în realitate. Avem aceste sondaje, ele sunt în continuare discutate, analizate, toată lumea emite ipoteze, variante, că intră, că nu intră… Eu sunt convins că vom intra în turul doi, avem toate premisele”, a adăugat Ciucă.

El a menţionat că ”este greu de spus” cu cine ar urma să intre în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *