Prima pagină » Actualitate » Președintele PNL, Ludovic Orban, îl avertizează pe premierul Florin Cîțu în legătură cu posibilele remanieri din Guvern: Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere
Președintele PNL, Ludovic Orban, îl avertizează pe premierul Florin Cîțu în legătură cu posibilele remanieri din Guvern: Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere

Președintele PNL, Ludovic Orban, îl avertizează pe premierul Florin Cîțu în legătură cu posibilele remanieri din Guvern: Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere

29 iul. 2021, 11:39,
George Cristian, în Actualitate

Semnal puternic transmis de președintele PNL în legătură cu o eventuală posibilă remaniere din Guvernul condus de premierul Florin Cîțu. Ludovic Orban i-a transmis contracanditatului lui pentru şefia PNL faptul că nu este de acord cu nicio eventuală remaniere.

Președintele PNL a specificat că nu contestă dreptul premierului de a remania miniştri dar acest lucru s-ar putea face doar după ce Coaliția de Guvernare formată din PNL -USR-PLUS-UDMR se va pronunţa asupra cererii.

Președintele PNL Ludovic Orban nu este de acord cu eventualele remanieri din Guvernul Cîțu

Într-o declaraţie dată cu ocazia prezenţei acestuia la ceremonia din Piața Tricolorului cu ocazia sărbătorirei Zilei Imnului Naţional, președintele PNL consideră că premierul nu trebuie să facă nicio remaniere fără acordul coaliţiei. Totuşi, Ludovic Orban a specificat faptul că nu contestă dreptul premierului Cîțu de a emite astfel de acte:

„Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului. Noi, de altfel, am modificat, am suplimentat acordul de coaliţie, în care am stabilit că trebuie să existe un obiectiv, nimeni nu contestă prevederile constituţionale şi atributul constituţional al premierului. Pe de altă parte, suntem într-o coaliţie şi este necesară o discuţie şi o evaluare obiectivă a activităţii miniştrilor”, a precizat Orban, prezent la ceremonia din Piaţa Tricolorului de Ziua Imnului Naţional.

Cine va ocupa postul de ministru în Ministerul de Finanțe după remanierea lui Alexandru Nazare

Declaraţiile vin în contextul în care premierul a anunţat că nu exclude posibile remanieri după execuția bugetară atunci când, conform declaraţiilor, va exista o analiză atentă a activităţii miniştrilor. De altfel, declaraţiile vin şi pe un fond de tensiune după remanierea lui Alexandru Năzare, remaniere despre care Ludovic Orban a susţinut că a fost făcuta de premier fără a i se cere acordul. În încheiere, Orban le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la fața locului faptul că în PNL există numeroşi specialişti care ar putea ocupa cu succes portofoliul Ministerului de Finanțe, avansând câteva nume:

„Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul.

De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile. Personal, voi avea o discuţie cu el, astfel încât să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor. Cu siguranţă că voi fi într-un dialog cu premierul, astfel încât să stabilim o soluţie care să permită cu adevărat existenţa unui titular la portofoliul de finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice”, a susţinut Orban.

Totuși, după declarațiile făcute de premier a apărut întrebarea dacă acesta va avea capacitatea de a face remanieri, mai ales în contextul în care remanierea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății a generat o criză mare în coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR, USR-ul amenințând că iese de la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *