Prima pagină » Actualitate » Președintele PNL, Florin Cîțu nu susţine testarea gratuită! Fostul premier este de părere că acest lucru ar cauza probleme campaniei de vaccinare
Președintele PNL, Florin Cîțu nu susţine testarea gratuită! Fostul premier este de părere că acest lucru ar cauza probleme campaniei de vaccinare

Președintele PNL, Florin Cîțu nu susţine testarea gratuită! Fostul premier este de părere că acest lucru ar cauza probleme campaniei de vaccinare

09 dec. 2021, 11:51,
în Actualitate

Președintele PNL, Florin Cîțu a abordat mai multe probleme. Prezent la o declarație, fostul premier a menţionat faptul că testarea gratuită nu reprezintă o soluţie şi că ar încetini campania de vaccinare.

De altfel, Cîțu s-a declarat nemulţumit de unele măsuri de relaxare pe care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila le-a luat de curând.

Florin Cîțu nu susţine testarea gratuită pentru o perioadă nelimitată pentru că ar încetini campania de vaccinare

Florin Cîțu a explicat faptul că în aceste momente se află un proiect de lege care prevede testarea gratuită a populaţiei pentru o perioadă de 45 de zile. Totuşi, testarea gratuită nu este o soluţie mai ales pentru că acest lucru ar duce la o încetinire a campaniei de vaccinare:

„Am primit o variantă a acestui proiect de lege, nu am discutat-o cu colegii mei, astăzi o să discutăm. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit, iar soluția este vaccinarea, nu testarea”, a spus Florin Cîțu.

Vă aducem aminte faptul că mai mulţi parlamentari au emis un proiect de lege care prevede testarea gratuită pentru o perioadă limitată de timp.

Președintele PNL nu este de acord cu unele măsuri luate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Preşedintele PNL a lansat un atac subtil în direcţia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila pe fondul anunţului celui din urmă a unor noi măsuri de relaxare. Florin Cîțu a explicat că nu înţelege de ce sunt aceste măsuri luate mai ales că România înregistrează destul de multe cazuri zilnice de infectări cu COVID-19:

„Sunt puțin surprins. Azi vorbim de 1000 de cazuri pe zi și văd că se relaxează. Unii care ne criticau sunt azi foarte relaxați. Privesc cu îngrijorare. Introducerea certificatului verde permitea menținerea economiei”, a spus Cîțu.

Recent, Alexandru Rafila a anunţat că în perioada sărbătorilor vor exista mai multe relaxări. De exemplu, cetăţenii nu vor mai fi obligaţi să poarte măști de protecţie în spaţiile deschise în care nu există aglomerație iar restaurantele vor funcţiona în program normal în serile de Crăciun și Revelion.

„Acum ne aflăm pe un trend descendent, iar pentru asta trebuie să înțelegem că trebuie să respectăm regulile. Decât să avem măsuri dure pe care nu le respectăm, e mai bine să avem o relaxare cu respectarea regulilor. În paralel ne pregărim și cu noua tulpină Omicron.

Avem patri zile 24 -25 decemrbie și 31 decembrie și 1 ianuarie 2022 în care manifestările publice pot fi organizate: asta nu înseamnă că trebuie să le transformăm în vectori de transmitere a infecției”, a spus Rafila, în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *