Prima pagină » National » Președintele PNL, Florin Cîțu nu este de acord cu testarea gratuită a angajaţilor! Ce spune despre aprobarea certificatului verde COVID-19
Președintele PNL, Florin Cîțu nu este de acord cu testarea gratuită a angajaţilor! Ce spune despre aprobarea certificatului verde COVID-19

Președintele PNL, Florin Cîțu nu este de acord cu testarea gratuită a angajaţilor! Ce spune despre aprobarea certificatului verde COVID-19

20 dec. 2021, 14:34,
în National

Pe masa politicienilor se află proiectul de lege care prevede introducerea certificatului verde pentru angajaţii din România. Certificatul verde COVID-19 prevede şi o testare gratuită. Președintele PNL, Florin Cîțu şi-a exprimat din nou nemulţumirea despre faptul că angajaţii vor beneficia de testare gratutită.

Sunt mai multe variante, social democraţii propunând testarea gratuită a tututor angajaţilor, de la privat sau de la stat, pentru o perioadă limitată de timp.

Florin Cîțu nu dorește introducerea testării gratuite în certificatul verde COVID-19

Florin Cîțu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, despre proiectul certificatului verde COVID-19. Președintele PNL și-a arătat dezaprobarea referitor la introducerea testării gratuite a angajaţilor. Acestuia nu i se pare normal că bugetul de stat să sufere pentru că angajaţii nu vor să se testeze:

„De abia am primit variantă. Daţi-mi voie să o citesc. Punctul meu de vedere în privinţa acestor vouchere îl ştiţi foarte bine. L-am spus de fiecare dată. Nu mi se pare normal să decontăm de la buget teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Acesta e punctul meu de vedere, dar vreau să văd şi această variantă”, a declarat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament despre voucherele prin care angajaţii se pot testa pentru COVID-19.

Dacă se va ajunge la un consens, certificatul verde ar putea fi a aprobat până la sfârşitul anului 2021.

„Dacă putem să facem un buget în 3 zile, putem să trecem şi un proiect de acest fel”.

PSD vrea testarea gratuită a angajaţilor

La polul opus al intervenţiilor, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat faptul că ministrul de Finanțe, alături de alţi specialişti, va stabili cât poate suporta bugetul statului referitor la testarea gratuită a angajaţilor:

„O să discutăm cu specialiștii. O să vedem cum ne încadrăm în cheltuieli. Este o propunere și apoi cu ministrul de Finanțe vom stabili cât poate suporta bugetul. Eu cred că procedura pe certificatul verde trebuie finalizată cât mai repede. E o urgență pentru toată lumea să avem o soluție în cazul în care lucrurile încearcă să scape de sub control”, a declarat Marcel Ciolacu.

De altfel, există controverse legate de certificatul verde. De exemplu, poliţiştii au ameninţat cu demisia dacă legea va fi votată de Parlament. Vorbim despre zeci de mii de posibile demisii:

Încă ceva, sunt colegi, mai mult de 50% din polițiști (asta ar însemna 20.000 de mii de oameni ai legii), care nu s-au vaccinat și nu doresc acest lucru. Sunt dispuși să meargă până la demisie, dacă se va impune obligatoriu imunizarea prin vaccinare, pentru că nu doresc vaccinarea obligatorie.

Vom face teste. Și mi se pare aberant ca, după o lună, să-mi ceară bani pe testul ca să vin la serviciu, adică să plătesc un test ca să pot să lucrez, în condițiile în care eu am cotizat la sănătate 20 de ani. Asta e părerea, dar și a mai multor colegi din țară. (…) a spus liderul sindicatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *