Prima pagină » Actualitate » Președintele PNL, Florin Cîțu, declarații despre inflația din România.
Președintele PNL, Florin Cîțu, declarații despre inflația din România.

Președintele PNL, Florin Cîțu, declarații despre inflația din România.

27 ian. 2022, 12:10,
BZI.ro, în Actualitate

În aceste momente președintele PNL, Florin Cîțu se arată îngrijorat de faptul că inflația crește într-un ritm mare în România. Fostul ministrul de Finanțe și fostul premier, Cîțu a declarat că este îngrijorat şi de faptul că România se împrumuta la dobânzi mari.

Nu este singura dată când Florin Cîțu reacționează la faptul că România se împrumută cu dobânzi uriațe de pe piețele bancare externe, acesta criticând în deseori acest aspect.

Președintele PNL Florin Cîțu consideră că inflația din România crește rapid

În conferința de presă în care a vorbit despre nominalizarea lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Digitalizării, Florin Cîțu a dezvăluit faptul că inflația din România crește rapid și că ar putea să ajungă la 10%. Acest lucru ar duce automat la o problemă a salariilor și la o creștere de prețuri. Florin Cîțu, care a fost în trecut ministru de Finanțe și premier, consideră că există o problemă și faptul că România se împrumută la dobânzi mari de pe piața externă.

Rata inflației este cu mult peste limită pe care și-a asumat-o Banca Centrală. Rata inflației s-ar putea să ajungă la 10%. În guvernarea liberală, rata inflației nu era cea mai mare din Uniunea Europeană, îmi aduc aminte că dobânzile au scăzut, îmi aduc aminte că ne-am împrumutat în premieră la dobândă negativă. Avem nevoie de curaj, voință, dar poți să de împrumuți la dobânzi mici. Dacă cresc dobânzile, creste neîncrederea. Nu aș trata foarte ușor faptul că inflația este foarte mare în România. Inflația mai mare duce la o necesitate a creșterii salariilor. Dobânzele s-ar putea să crească, dacă sunt peste 10% am putea avea o problemă. Sunt îngrijorat și mai multe agenții sunt îngrijorate. a menționat Florin Cîțu

Florin Cîțu mai este de părere că guvernarea liberală a putut împrumuta la dobânzi mici și chiar la dozânzi negative, lucru unic în România. De altfel, fostul premier a precizat că trebuie să vedem în ce direcție va merge România și că trebuie să avem o perspectivă a scăderii dobânzilor:

Trebuie să vedem în ce direcție vom merge, trebuie să fie o perspectivă a scăderii dobânzilor. Dacă în decembrie deficitul bugetar a crescut cu 2-3 puncte bugetare. Am demonstrat în guvernarea liberală că putem avea creștere economie sau inflație mică. Se poate atunci când vrei și când ai o înţelegere în piață. a conchis președintele PNL.

Nu este prima oară când Florin Cîțu critică Guvernul

Nu este prima oară când președintele PNL, Florin Cîțu critică faptul că România are o inflație mare și că se împrumută la dobânzi mari. Cîțu a precizat în urmă cu câteva zile că are aceleași îngrijorări legate de dobânzile mari. Acesta a precizat faptul că și liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi împărtășește îngrijorările.

”Prezint îngrijorarea mea în ceea ce privește rata inflației, dobânzile la care se împrumută statul român, lucruri despre care am atras atenția și la care aștept soluții. (n.r. Care e reacția domnului Ciolacu?) Îmi împărtășește aceleași îngrijorări”, a spus Florin Cîțu.

Vă mai aducem aminte faptul că recent Ministerul Economiei a anunțat că se va împrumuta de pe piețele externe cu zeci de miliarde de lei în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *