Prima pagină » National » Președintele PMP, Eugen Tomac, discurs fabulos în Parlamentul European: Nu vom accepta niciodată ca niște nulități politice să ne atace – VIDEO
Președintele PMP, Eugen Tomac, discurs fabulos în Parlamentul European: Nu vom accepta niciodată ca niște nulități politice să ne atace - VIDEO

Președintele PMP, Eugen Tomac, discurs fabulos în Parlamentul European: Nu vom accepta niciodată ca niște nulități politice să ne atace – VIDEO

19 oct. 2022, 10:54,
în National

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a avut un discurs foarte dur în Parlamentul European. Acesta a punctat faptul că nu va permite atacurile din partea unor nulități politice.

Asta în contextul în care marți s-a votat aderarea României la Spațiul Schengen, existând mai mulţi europarlamentari care s-au opus acestui lucru.

Președintele PMP, Eugen Tomac, discurs în Parlamentul European

Președintele PMP a arătat faptul că România și europarlamentarii români nu vor accepta niciodată discursul avut din partea unor nulități care atacă în mod gratuit țara. Acesta a subliniat faptul că România este o țară demnă ce este mândră de trecutul ei și că merită să intre în spațiul comunitar:

” Eu sunt profund degustat de modul în care defilează prin acest Parlament personaje, de altfel, nulităţi politice care îşi permit să disemineze minciuni şi dezinformări care, probabil, îi sunt pe plac lui Putin. Recent, în această sală, un domn pe numele său Reil, de altfel o nulitate politică, și-a permis să spună că România şi Bulgaria nu merită să fie acceptate în Schengen. Mi se pare un afront de neacceptat, pentru că noi suntem o naţiune puternică, europeană și, probabil, acest domn când a vizitat țara noastră s-a plimbat noaptea pe cel mai frumos drum din lume cum este Transfăgărășanul, și evident că nu a văzut nimic. Însă suntem o națiune care știm ce vrem și merită să ne luptăm mai departe pentru a fi acceptați în spațiul Schengen și nu vom cădea în capcana populismului și demagogiei pe care unii o practică în acest moment. Vă mulțumesc.” a explicat europarlamentarul Eugen Tomac.

Asta în condiţiile în care în urmă cu câteva săptămâni, Rareș Bogdan a avut un discurs extrem de critic la adresa europarlamentarilor care se opun intrării României în Schengen, deși condițiile tehnice, juridice, au fost îndeplinite chiar de acum 11 ani.

Cine este europarlamentarul Guido Reil, despre care a vorbit Eugen Tomac

Guido Reil este un europarlamentar care face parte din extrema dreaptă a politicii din Germania. Acesta a avut un discurs extrem de critic la adresa României și a Bulgariei spunând că în această regiune există ”vestul sălbatic”. Discursul său a fost considerat jignitor și mai multe voci politice au reacționat în consecință:

„În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a afirmat Reil.

În replică, analistul politic H.D. Harmann a declarat în cadrul unei emisiuni la BZI LIVE faptul că europarlamentarul cu pricina este un neomarxist și că este cunoscut comportamentul său derapant. Ba mai mult, analistul sublinează faptul că lipsa de răspuns din partea lui Klaus Iohannis încurajează producerea unor astfel de incidente în viitor. Așadar, Eugen Tomac, președintele PMP, a avut o intervenție de zile mari în Parlamentul European, punctând faptul că europarlamentarul cu pricina este doar o nulitate politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *