Prima pagină » Actualitate » Preşedintele Klaus Iohannis participă la campania de reîmpădurire din judeţul Dolj: „Problema deșertificării este foarte importantă. Alocăm 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri” – FOTO/ VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis participă la campania de reîmpădurire din judeţul Dolj: „Problema deșertificării este foarte importantă. Alocăm 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri” – FOTO/ VIDEO

24 mart. 2021, 12:45,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, participă astăzi, 24 martie 2021 la campania de reîmpădurire în zona deșertificată din județul Dolj. Şeful statului de drept a menţionat faptul că problema reîmpăduririlor este una extrem de importantă, de aceea vor fi alocați nu mai puţin de 1,5 miliarde de euro pentru reîmpădurire prin Programul Național de Reziliență și Redresare.

”Anul trecut am pornit acest proiect de reîmpădurire (…) Pe parcursul acelor luni am discutat cu autoritățile, cu specialiștii noștri, iar problema este extrem de importantă. Ne găsim în județul Dolj, unde deșertificarea este o realitate. Dacă nu se face nimic, nisipul merge mai departe, deja avem o pierdere de 1000 de hectare.

Cealaltă nevoie: cu toții ne dorim să avem mai multe păduri, cu toții am înțeles pericolul schimbărilor climatice. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență am hotărât să alocăm 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri. Aceste acțiuni, împreună cu stoparea defrișărilor ilegale, vor conduce la recuperarea unor terenuri foarte importante”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, îngrijorat de evoluţia pandemiei de Covid-19

Președintele Klaus Iohannis a precizat faptul că este extrem de îngrijorat de evoluția pandemiei de Covid-19 în ţara noastră. Iohannis a ţinut să adauge că doar prin respectarea restricțiilor și vaccinare vom putea trece peste valul 3.

”Setul de măsuri de care dispun autoritățile sunt restricțiile care sunt în vigoare și trebuie respectate. Evident, este campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Sincer, acest val 3, nu dispare de la sine. pentru a domoli acest val 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea vaccinării.

Sunt extrem de îngrijorat, situația este foarte serioasă. Fac un apel către oameni să se înscrie în campania de vaccinare și să respecte măsurile. Doar aceste două combinate ne vor ajuta să trecem peste acest val 3.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre măsurile suplimentare pentru București

Șeful statului s-a declarat îngrijorat de situația din București și a spus că se impun măsuri suplimentare. „Trebuie evitate aglomerațiile”, a subliniat președintele.

„Trebuie ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelept și să înțeleagă acest lucru. Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații, în special în weekend. Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri. Pe scurt, trebuie evitate aglomerările și este în interesul nostru, al tuturor”, a spus președintele.

Klaus Iohannis: „Carantina nu se impune în București. Cei responsabili să extindă locurile la ATI nu s-au preocupat”

Klaus Iohannis critică gestionarea sistemului de sănătate de către Partidul Național Liberal. Președintele menționează faptul că cei responsabili de suplimentarea locurilor la ATI nu au luat măsuri, însă în pandemie ministerul Sănătății a fost condus de PNL.

„Să nu facem confuzii între restricții suplimentare și carantinare. În acest moment, carantinarea pentru București nu e o soluție, dar nu putem să nu luăm măsuri. Sunt foarte mulți oameni care ajuns la Terapie Intensivă și acolo nu sunt locuri. S-a creat în februarie impresia că pandemia e gata, o impresie greșită.

Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă locurille de la ATI și zi de zi există o lipsă de locuri aici”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`